Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderator: Micuks

fils
Vazists
Topic Author

Re: Mans vaz 21063

23 Feb 2010, 16:43

Mantiniekiem jau nevajadzētu būt problēmām ar pārrakstīšanu , Bet es to vaz nopirku no mātes brāļa , bet vaz ir uz viņa sievastēva vārda - (kurš vairs nav starp mums ) , diezvai es varētu būt viņa mantinieks !!! :(

Raivisss
Vazists
Automašīna: VAZ 2106/Audi 80/Audi 80 avant

23 Feb 2010, 18:13

tad tev jārunā ar mātes brāļa sievu un viss ok :thumbup: ;)
super lux

krissis
Vazists
Automašīna: Mitsubishi

23 Feb 2010, 18:34

Nav tas nemaz tik vienkārši ;)
Atbildot uz Jūsu jautājumu paskaidrojam, ka - Transportlīdzekļa, kura īpašnieks miris, tālāka atsavināšana (pārreģistrācija) atļauta tikai pēc transportlīdzekļa reģistrācijas mantiniekam.

Tehnisko apskati transportlīdzeklim var veikt (ja tas ir nepieciešams), ja transportlīdzekli reģistrē iespējamam mantiniekam valdījumā (valdītājam) vai mantiniekam.

Lai reģistrētu transportlīdzekli, kurš iegūts mantojumā, transportlīdzekļa reģistrācijai CSDD nepieciešams iesniegt:

- izziņu par transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanu. Dokumentu izsniedz CSDD darbinieks pēc transportlīdzekļa uzrādīšanas. Maksa par salīdzināšanu – Ls 2,57 (veicot salīdzināšanu CSDD nodaļā). Ir iespējams izsaukt salīdzinātāju arī uz transportlīdzekļa atrašanās vietu. Šajā gadījumā maksa par salīdzināšanas veikšanu ir Ls 7,08, kā arī maksa par veikto attālumu, kas atkarīga no veicamā attāluma līdz transportlīdzeklim (Ls 0.51 par katru nobraukto kilometru);

- transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību;

- mantojuma tiesības apliecinošu dokumentu (piemēram, mantojuma apliecība, tiesas spriedums par mantošanu). Ja dokumenta oriģinālu iesniegt nav iespējams, iesniedz sprieduma noraksta zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā norādītās personas apliecinātu kopiju vai arī iesniedz sprieduma noraksta kopiju (uzrādot oriģinālu);

- personu apliecinošu dokumentu (personas pasi, LR izsniegtu vadītāja apliecību vai LR izsniegtu mācību braukšanas atļauju). Ja transportlīdzekļa ieguvējs (mantinieks) ir pilngadīga persona, bet reģistrāciju veic ieguvēja pilnvarota persona, papildus iesniedzama zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā norādītās personas apliecinājums;

- dokumentu par transportlīdzekļu ikgadējās nodevas nomaksu (maksājot nodevu CSDD kasē, maksa par pakalpojumu Ls 0,51). Dokuments par transportlīdzekļu ikgadējās nodevas nomaksu nav jāuzrāda, ja CSDD reģistrā ir informācija par šīs nodevas nomaksu attiecīgajā kalendārajā gadā vai saskaņā ar likumdošanu šī nodeva nav jāmaksā. Nodevas apmērs atkarīgs no transportlīdzekļa pilnas masas un reģistrācijas mēneša;

- dokumentu par apmaksu par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites (Ls 2,12). Dokuments nav jāiesniedz, ja transportlīdzeklis jau ir noņemts no uzskaites;

- dokumentu par reģistra valsts nodevas (Ls 1,40) nomaksu (maksājot nodevu CSDD kasē, maksa par pakalpojumu Ls 0,51);

- dokumentu par apmaksu par reģistrāciju un reģistrācijas apliecību (Ls 8,63).

Līdz mantojuma tiesības apliecinoša dokumenta saņemšanai transportlīdzeklim var reģistrēt tā valdītāju. Šajā gadījumā CSDD jāiesniedz:

- izziņu par transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanu. Dokumentu izsniedz CSDD darbinieks pēc transportlīdzekļa uzrādīšanas. Maksa par salīdzināšanu – Ls 2,57 (veicot salīdzināšanu CSDD nodaļā). Ir iespējams izsaukt salīdzinātāju arī uz transportlīdzekļa atrašanās vietu. Šajā gadījumā maksa par salīdzināšanas veikšanu ir Ls 7,08, kā arī maksa par veikto attālumu, kas atkarīga no veicamā attāluma līdz transportlīdzeklim (Ls 0.51 par katru nobraukto kilometru);;

- transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību;

- mantojuma atklāšanās faktu apliecinošus dokumentu kopijas (piemēram, miršanas apliecību, dzimšanas apliecību, laulības apliecību, testamentu);

- personu apliecinošu dokumentu (personas pasi, LR izsniegtu vadītāja apliecību vai LR izsniegtu mācību braukšanas atļauju). Ja transportlīdzekļa iespējamais mantinieks ir pilngadīga persona, bet reģistrāciju veic iespējamā mantinieka pilnvarota persona, papildus iesniedzama zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā norādītās personas apliecinājums;

- dokumentu par transportlīdzekļu ikgadējās nodevas nomaksu (maksājot nodevu CSDD kasē, maksa par pakalpojumu Ls 0,51) Dokuments par transportlīdzekļu ikgadējās nodevas nomaksu nav jāuzrāda, ja CSDD reģistrā ir informācija par šīs nodevas nomaksu attiecīgajā kalendārajā gadā vai saskaņā ar likumdošanu šī nodeva nav jāmaksā. Nodevas apmērs atkarīgs no transportlīdzekļa pilnas masas un reģistrācijas mēneša;

- dokumentu par reģistra valsts nodevas (Ls 1,40) nomaksu (maksājot nodevu CSDD kasē, maksa par pakalpojumu Ls 0,51);

- dokumentu par apmaksu par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites (Ls 2,12).

- dokumentu par apmaksu par reģistrāciju un reģistrācijas apliecību (Ls 8,63).
Ko dievs nav devis to biezpiens neatsvērs ;)

fils
Vazists
Topic Author

23 Feb 2010, 19:02

:wtf:
Izskatās ka izdevīgāk nopirkt žiku ar doķiem !!!

Fiat 124
Vazists

23 Feb 2010, 19:10

Man liekas, ka tuvākais mantinieks var dabūt auto uz sava vārda bez problēmām, bet tālāk pārdot nevar!
Man ir piekabe, kurai tehniskajā pasē ar sarkaniem burtiem ir rakstīts, ka "līdz mantojuma tiesību noskaidrošanai atsavināt aizliegts" vai, kautkā līdzīgi!
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

Micuks
Vazists
Automašīna: VAZ-21063
Telefons: 26737955

23 Feb 2010, 19:56

Nekas tur nav bez problēmām, esmu to darījis, tas prasa gan laiku gan naudu, jāmaksā notāram par darbu, jāmaksā nodeva par saņemto mantojumu, kuru apreiķina no auto vērtības, auto ir jānotāmē kas protams arī maksā, viss atkarīgs kādas pakāpes mantinieks to formē! Pēc tam tas ir vēl csdd jāpārreģistrē uz jauno īpašnieku, man tas izmaksāja ~300Ls (neskaitot ceļa izdevumus, braukāt pie notāra) un tas bija pirms četriem gadiem, pieņemu, ka šobrīd tas izmaksā vēl dārgāk.

wipers
Vazists
Automašīna: VAZ 2103

23 Feb 2010, 22:03

Man liekas, ka tuvākais mantinieks var dabūt auto uz sava vārda bez problēmām, bet tālāk pārdot nevar!
Man ir piekabe, kurai tehniskajā pasē ar sarkaniem burtiem ir rakstīts, ka "līdz mantojuma tiesību noskaidrošanai atsavināt aizliegts" vai, kautkā līdzīgi!

Nuu bet tas nozīmē, ka nav nokārtotas tās mantojuma lietas lidz galam

Tātad vispirms noskaidro vai mašīna bija ieslēgta mantojumā, tas ir vai kāds vinju mantoja ( leeshu ka tai vajadzeetu tad buut tai mates braalaj sievai, jo notars parbauda visus registus, kas nelaikjim vareeja buut piedereejis utt. un tad sadala to neatraidaamo mantinieku starpaa)
Taatad ja shis mashinas mantiniece ir taa sieva, tad vinjai ar mantojuma apliecinajumu jaaiet uz CSDD un jaaregistree mashiina uz sevis kaa mantiniecei un tad vinja drikstees to atsavinaat (paardot)

Taču, ja mashiina nav paradiijusies mantojumaa (kas buutu diivaini) tad notariaataa jaaiesniedz prasiiba (nezinu kaa to preciizi sauc) par to lai vinju iekljauj mantojumaa. un tad atkal ar apliecinaajumu uz csdd

Varbuut nesanaca taa juridiski preciizi un smuki izskaidrot. bet ceru saprati ;)
Nu jaa viss no tevis atkariibs, vai mashiina ir puulju verta? Kads vinjai stavoklis un taa?

Micuks
Vazists

23 Feb 2010, 22:15

Taču, ja mashiina nav paradiijusies mantojumaa (kas buutu diivaini) tad notariaataa jaaiesniedz prasiiba (nezinu kaa to preciizi sauc) par to lai vinju iekljauj mantojumaa. un tad atkal ar apliecinaajumu uz csdd
Mantojuma lietā neko nekļaus, bet formēs auto mantiniekam, atkarīgs no mantinieka, ja tas ir pirmās pakāpes tad tiks ievietota ziņa "latvījas vēstnesī" uz trijiem mēnešiem, citādi termiņš būs pusgads!
Pēc visa tā ko rakstīju iepriekšējā rakstā tiks izsniegts dokuments ar kuru varēs doties uz CSDD
Dodiet padomus tad ja zināt ;)

wipers
Vazists
Automašīna: VAZ 2103

23 Feb 2010, 23:23

Mantojuma lietā neko nekļaus, bet formēs auto mantiniekam, atkarīgs no mantinieka, ja tas ir pirmās pakāpes tad tiks ievietota ziņa "latvījas vēstnesī" uz trijiem mēnešiem, citādi termiņš būs pusgads!
Pēc visa tā ko rakstīju iepriekšējā rakstā tiks izsniegts dokuments ar kuru varēs doties uz CSDD
Dodiet padomus tad ja zināt ;)
Piedod man Micuk, ka nepareizi noformuleeju savu domu, jo ideja jau ir taa pati - Latvijas vēstnesii liek tādēl, lai arii citi mantinieki varētu pieteikties uz so jaunatklaato mantojuma dalju, kas idejiski ir tas pats, kā šii jaunatklātā mantojuma ieklaushana mantojumaa, tikai mans formuleejums iespeejams ir nedaudz nepreciizaks taču būtiskās sastāvdaļas tas tik un tā nemaina - ja mašīna nav mantojumā tik un tā būs jāgriežas pie notāra
Līdz ar to notārs tad arī precizēs kā to lietu sauc.
Tādēļ nebūsim tik augstprātīgi un nenocināsim citu centienus palīdzēt, ja viņa teiktais nav jurdiski precīzs, taču nav arī aplams!

Micuks
Vazists

23 Feb 2010, 23:29

Nebūsim tik patmīlīgi ;) nevajag uzreiz apvainoties!
Neviens neko nenoniecina, bet ja palīdzam tad palīdzam nemaldinot!
Jebkurā gadījumā šādos gadījumos ir jāiet pie notāra uz konsultāciju, notārs pateiks kādi dokumenti ir vajadzīgi un kas ir jādara, katrs gadījums tomēr ir individuāls!