Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderator: Micuks

Burunduks
Vazists

Re: VAZ 2103 (Zirnītis)

07 Mar 2010, 00:49

Runajot par kikpaneļiem un laikam podiomiem arī.
Apskati zemāk bildi un padomā, kas īsti nav pareizi. Un parasti taisa gredzenus nevis šādi kā tu, bet gan no lielaka uz mazāka.
11.JPG

eerms
Vazists
Topic Author

07 Mar 2010, 11:31

zinu, ka parasti gredzenus taisa no lielāka um mazaa diametra. sanāk tāds kā konuss, bet - parādi man, kur žigulim kikpanelī var iebāzt konusu un es uztaisīšu :) tur jau tā knapi 16.5 cm skaļrunis lien.
kopējā sizmaksas grūti pateikt. ar visu galvu ap 250 materiālos.
Lamaķ ņe stroiķ.

Burunduks
Vazists

07 Mar 2010, 11:38

Ja galva strādāt tad kikpaneļus nemaz nevaig.
Vaig ar paneli ko paštukot. Kad es strādāšu pie savas audio sistēmas, tad varbūt ieraudzīsi - bet nu kā esi izdarijis tā esi izdarijis. Prieks ka vispar esi ko izdarijis. :)

eerms
Vazists
Topic Author

07 Mar 2010, 19:37

tātad zemālk bildes no tā, kā izskatās. vēl tik filtri jāpieliek vietā, jāsakārto bagāžnieks (arī vadi) un zembardačoka plaukts jāieliek atpakaļ. ;)
Pīkstulis.
Image
Midbass ar visiem nepareizajiem gredzeniem
Image
Aizmugures plaukts ar elipsēm.
Image
Image
Bagāžnieka bardaks ar subi, pastiprinātāju, vadiem.
Image
galvas aparāts konsolē. vieta pietika knapi knapi.
Image

ps. protams, zinu, ka šis tas man nav pareizi uztaisīts uttt. bet - agrāk nekas tāds darīts nebija. esmu ģeologs, ne auto elektriķis, vai mehāniķis :)
:draugi:
Lamaķ ņe stroiķ.

Burunduks
Vazists

07 Mar 2010, 20:23

Cik sapratu tad tev ir divjoslu visā tā štelle.
Runājot par tvīteriem, viņi ir uzmaukti pašā augšā, bet jābūt ir apmēram ausu augstumā ;)
Cik jaudīgs ir subufers kad kaste ir sanākusi tik maziņa? :)

LadaTurbo
Vazists

07 Mar 2010, 20:38

priekš slēgtās kastes tā ir ļoti liela manuprāt. (40-50l) . Manam 500w subam papīros ir rakstīts, ka vajag 20l slēgto kasti vai 50l portēto :) :yahoo:

eerms
Vazists
Topic Author

07 Mar 2010, 21:26

par jaudām grūti pateikt. uz kastes rakstīts 500w, reāli - domāju ka moš 200 arī ir. ķīnietis ir ķīnietis :)
google par brandu bassx neko prātīgu neatrod :)
sistēma ir trīsjoslu. salonā ir viduči+augšas, bagāžniekā bass.
slēgums man ir tās, ka pastiprinātājā tiek atsevišķi padots signāls priekšai (2 joslas) un subim (apakša).
Lamaķ ņe stroiķ.

Burunduks
Vazists

07 Mar 2010, 21:39

Par vadu lietām, un slēgumiem, nēsmu interesējies, tur man vēl jālasa. Varbūt vari ko pastāstīt, tieši par slēgumiem? :angel:

eerms
Vazists
Topic Author

07 Mar 2010, 22:21

nu - parasti jau ir tā, ka lieto 1 līniju no galvas uz pastiprinātāju.
manā gadījumā pastiprinātājam bija 2 ieejas (atsevišķi priekešai un aizmugurei/subim) un galvai bija 2 lineārās izejas. tāpēc tā arī slēdzu. tas man ļauj jebkādu regulēšanu veikt no galvas. ērtāk. nav jāskrauida uz bagāžnieku katru reizi, kad saliekas, ka subis pa skaļu :)
ir arī galvas ar 3 līnijām, bet to var izmantot, ja visu pastiprini.
vispār jau itkā neiesaka likt tos aizmugures skaļruņus (skatuve priekšā, blā blā blā), bet man nav nekāda nopietnā skaņas izolācija autiņā, līdz ar to, aizmugurē būtu vien pliks bass, tāpēc liku arī elipses. arī skaņu neesmu licis, lai piedalītos izstādēs. taisīju tā, lai pašam apmierina.
par vadiem - līnijas un strāvas vadi nopērkami komplektos (sanāk arī lētāk kā pašam lodēt). uz skaļruņiem ņēmu 2,5 mm^2, jo pa forumiem salasījos, ka šādiem vadiem uz manām teorētiski nelielajām jaudām ir visoptimālākā pretestība (nerodās nevajadzīgi blakus trokšņi), kaut gan var jau ņemt arī tievākus.
galvenais nekautrēties un visur salikt vajadzīgos drošinātājus (ja nu kas).
vēl var uzjautāt visu ko mobileaudio.lv džekiem, bet tur vajadzīgi baigie dzelzs nervi, jo šie nav no draudzīgākajiem, īpaši pret no-brand lietotājiem.
:)
Lamaķ ņe stroiķ.

Burunduks
Vazists

07 Mar 2010, 22:40

Nū par automobile tur tā ir kā ir, viss jau pārdzīvots. Tagad ar lietotāju kevins mēs plānojam manam vaz shēmu un visu pārējo lai dabūtu kārtīgu bliezienu. Bet visa tā štelle notiks ar skaņas izolācijām, vibroizolācijām u.t.t.
Praktiski mobilē vispār saka kad aizmugurējā plauktā nekādas skandas nevaig, jo nerodas tas skatuves effekts. Šīm lietām ķeršos klāt uz vasaras pusi, vai vasaras beigam, ja ne pat nākamās ziemas sākumā, jo finansjāli pagrūti pagaidām. :)