Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

Krish
Vazists
Topic Author

Orģinālie 2101 metāla diski

21 May 2009, 18:03

Mēģinu pēc iespējas tuvāk atrestaurēt tā saukto Kapeiku, man ir 74.gada modelis.

Šajā sakarā jautājums par metāla orģinālajiem diskiem.

Kā un kur tos varētu atjaunot?
Cik saprotu sākumā ir jāvalcē, pēc tam ar smilšu strūklu jāattīra un jānokrāso.
Cik es interesējos, uz 1 disku sanāk 20 vai vairāk Ls.
Vai ir kādam zināšanas kur to varētu izdarīt lētāk?

A varbūt kādam garāžā ir aiķērušies tik labā stāvoklī, ka nav jāvalcē un īpaši jātīra?
Nu interesē tie ar ovāliem caurumiem un tiem 3 knaģiem dekoratīvajam diskam.

Plds, Krish!

potaps
Vazists

Re: Orģinālie 2101 metāla diski

21 May 2009, 23:33

Var nopirkt jaunus pa 15 latiem, bet tie buus taa saucamie kooperatiivie, kuriem nav taas ausis metaala kalpakiem. tie ar ausiim ir deficiits un ja gadaas tad zinaataaji uzreiz njem. 20 lati par disku ir normaala cena ja tur ir iekljauta tiiriishana laboshana struukloshana ar smilti un rupnieciska pulverkraasoshana vai kaa vinju tur sauc. ja gribi restaureet taa pa pilnu programmu un ar kraasoshanu tad taapat buus paari tuukstotim un ja sarunaasi diskus pa 18 sataisiit tad tam nav nekaada noziime. 20 ir OK.

guufijs4
Vazists

21 May 2009, 23:45

man pie maajas staav kapeika neviens ar vinju nebraukaaa:)

varu paintreseeties ja vajag jo vinjam ir tie diski ar visiem tiem spiidiigajiem virsuuu

potaps
Vazists

22 May 2009, 10:06

paintereseejies gan, pat labaak par visu kapeiku kopaa. jo shaadas taadas lietas ir vajadziigas un iespeejams kaa leetaak panjemt kapeiku nekaa mekleet pa vienai lietai pa pus pasauli. labpraat sanjemshu kaadu info. var ap1966@inbox.lv.

Krish
Vazists
Topic Author

22 May 2009, 12:22

Var nopirkt jaunus pa 15 latiem, bet tie buus taa saucamie kooperatiivie, kuriem nav taas ausis metaala kalpakiem. tie ar ausiim ir deficiits un ja gadaas tad zinaataaji uzreiz njem. 20 lati par disku ir normaala cena ja tur ir iekljauta tiiriishana laboshana struukloshana ar smilti un rupnieciska pulverkraasoshana vai kaa vinju tur sauc. ja gribi restaureet taa pa pilnu programmu un ar kraasoshanu tad taapat buus paari tuukstotim un ja sarunaasi diskus pa 18 sataisiit tad tam nav nekaada noziime. 20 ir OK.
Aha, paldies. Apmēram tad esmu uz pareizaa ceļa ;)
Škrobe jau baigā, ka tiem jaunajiem nav tie knaģīši metāla kalpakiem.

Vēl pameklēšu vecā kaluma labākā stāvoklī, varbūt izdodās atrast tādus ko nav jāvalcē.

Vai ir kādas idejas kur šos visus darbus dara vienkopus?

potaps
Vazists

22 May 2009, 15:27

var likt diskus ar taadiem kalpaku tureetaajiem, tad pat labaak, jo kalpakus pieskruuvee kaa ar sekretku un tad tie vismaz nepazuud. varianti ir visaadi. shodien runaaju vienaa vietaa par zhika diskiem ,teica ka varot savest kaartiibaa apm 15Ls par katru.

wipers
Vazists
Automašīna: VAZ 2103

07 Jun 2009, 06:28

Es par to valceeshqanu domaaju? Tas ir taa, ka iztaosno salociitos bortus? LAba pieeja ir uz montee riepu piepumpee un tad ar aamuru iztaosno uzliektaas malas. Protamas nav ideaali , bet var panaakt ljoti labu efektu. Tad tikai nobalnseet un ir viss ok. Pac es ar fleksha ripu sliipeeju, tad grunteeju un kraasoju diskus. Visu var labi izdariit protams laiks paiet kameer visu nosliipee, un ari dazaas vietaas nevar tikt klaat, bet ja kaupakas virsuu buus ljoti lab itaa pat. Tas mans viedoklis :)

Krish
Vazists
Topic Author

08 Jun 2009, 11:01

Es par to valceeshqanu domaaju? Tas ir taa, ka iztaosno salociitos bortus? LAba pieeja ir uz montee riepu piepumpee un tad ar aamuru iztaosno uzliektaas malas. Protamas nav ideaali , bet var panaakt ljoti labu efektu. Tad tikai nobalnseet un ir viss ok. Pac es ar fleksha ripu sliipeeju, tad grunteeju un kraasoju diskus. Visu var labi izdariit protams laiks paiet kameer visu nosliipee, un ari dazaas vietaas nevar tikt klaat, bet ja kaupakas virsuu buus ljoti lab itaa pat. Tas mans viedoklis :)
Nu kautkā līdzīgi arī izdarīju, tikai metāla diskus atradu tādā stāvoklī, lai nevajadzētu ne valcēt, ne klapēt ar āmuru ;)

Vai kāds nepiedāvā orģinālās Vaz 2101 riepas jaunas vai labā stāvoklī?

Smaidigais
Vazists

10 Jun 2009, 14:04

man ir daudz pirma zhigulja diski
labaa stavokli
varu piedāvāt.
ja panjemsi visus 4 tad pa 30ls atdoshu
un pa 10ls piemetiishu vel ideālus spidiigos ;)

AB_2101
Vazists

10 Jun 2009, 14:56

Man ir viens 01 žika disks. Pavasarī nokrāsoju baltu.Nu ļoti labi izskatās! Varu notirgot, ja interesē.