Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

Fiat 124
Vazists

Re: Slid sajugs

06 May 2009, 15:36

Hmm man ir zigulim tāds ģļuks, kad citreiz gruuti ielikt aatrumā un kad liek atpakaljgaitā tad citreiz robi skan (sitaas kopaa) tas nozīmē kad sajūgs nodilis vai disks kārtīgi neapstājas? Un vai ir jēga paskrūvet sajuga cilindra skrūvi arā, jo itkā cilindrs tieši pieskarās pie tā metāiņa kurš iet iekšā kārbā....

P.s. aizmirsu pieminētr kad pedālim ir arī brivgājiens....
Tādā gadijumā tev sajūgs pilnīgi neizslēdzas-pedālis ir nospiests līdz galam, bet sajūga disks joprojām pilnīgi vai daļēji saskaras! Tam par iemeslu var būt pārāk liels pedāļa brīvgājiens vai arī tev sajūga hidropievadā ir gaiss! Protams var būt vēl 101 iemesls :D
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

Rrx
Vazists

06 May 2009, 17:17

Nu tur jau ta problēma ka tik daudzi iemesli, nevar īsti zināt kas...
When in doubt-C4!

ediss
Vazists

21 May 2009, 00:42

Tātad es nomainīju sajūgu jo iepriekš slīdēja un arī kurvi un man neslēdzās vairs normāli atpakaļgaita ķer līdzi, agrāk tā nebij, nu tad es paregulēju mazāku brīvgājienu pedālim bet tad sāk slīdēt sajūgs un īstenībā baigas čakars tagad atkal sajūgs praktiski neslīd bet tā atpakaļgaita ķeras.
Jūs domājat ka tas ir tikai no regulācijas, nekāda cita vaina nav? Man ir sajūgs ar hidropievadu.
Blīvslēgi nelaiž eļļu.

elf
Vazists
Automašīna: Lada 4x4 , Ņiva
Telefons: 26526521

21 May 2009, 09:43

Tātad es nomainīju sajūgu jo iepriekš slīdēja un arī kurvi un man neslēdzās vairs normāli atpakaļgaita ķer līdzi, agrāk tā nebij, nu tad es paregulēju mazāku brīvgājienu pedālim bet tad sāk slīdēt sajūgs un īstenībā baigas čakars tagad atkal sajūgs praktiski neslīd bet tā atpakaļgaita ķeras.
Jūs domājat ka tas ir tikai no regulācijas, nekāda cita vaina nav? Man ir sajūgs ar hidropievadu.
Blīvslēgi nelaiž eļļu.
Atpakaļgaita neslēdzas jo velk līdzi sajūgu.Problēma disks neslīd pa šlicēm,salikts pa sauso vai grozs.

Brīvgājiens pie izspiedējdakšas 4-5mm

http://vazik.ru/plugins/content/content.php?content.63

ediss
Vazists

22 May 2009, 12:23

neslīd pašlicēm domāts, ka nav iecentrēts pareizi?
ko nozīmē salikts pa sauso?
grozs jauns!

elf
Vazists
Automašīna: Lada 4x4 , Ņiva
Telefons: 26526521

22 May 2009, 15:07

neslīd pašlicēm domāts, ka nav iecentrēts pareizi?
ko nozīmē salikts pa sauso?
grozs jauns!
Diskam pa primārās ass šilēm ir brīvi jāslīd,ja bīda ar roku šurpu turpu.To pārbauda kamēr kārba uz grīdas.Šlicēm jābūt sasmērētām ,ir speciāla smērīte kas nāk līdzi komplektam.Ja nav tad var smērēt arī ar litolu.Ja disks ēdās šlicēs tad velk līdzi sajūgu.
Vēl problēma ,diska uzlikas nekvalitatīvas.
Vēl paskaties vai sistēmā nav gais.