Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

bois94
Vazists
Topic Author
Automašīna: VAZ 21063

dzinējs slāpst

23 Jul 2013, 12:12

Tatād ir tadā problēma, man ir 21063 vaziks, bet ļoti lieku laiku atpakaļ kārbis tikka nozāgts, tgd atjaunojot šrotos tika atrasts kkāds kārbis, bet lieta sekojošā pirmkārt vislaik apgriezieni lēka, kārbis ir iztirīts un salikts kartīgi meistaru rokas. Otrkārt kad lieku tukšgaita motors slāpst, braucot viss ir kartība motots strāda, bet tikki ka ielieku tukšgaita viss.. un nevar noregulēt 850-900 apg./min jo motors slāpst nost tikai tad kad ir tukšgaitā, kas vārētu but par problēmu?

Alutinsh
Vazists
Automašīna: e36
Telefons: 28302495

Re: dzinējs slāpst

23 Jul 2013, 21:28

A kas pa karbiņu ir? ar to brīvgaitas elektromagnētisko... ? To paskaties vai strādā! Ja Webers, tad nemācēšu teikt :?
Vaz Vasara 2013: Ainaži - Rucava + Trase = 666km
Pretī Zelta Rudenim 2013: Skrunda - Kandava + Trase = 123km

ivars_pilips
Vazists

24 Jul 2013, 14:59

Man bija precīzi tas pats.

Iepriecināt nevaru, bet klausies kā es tiku vaļā no bēdas. Man viss sākās ar to, ka viens cilindrs nestrādāja. Noņēmām galvu, pārlasījām vārstus, un citus loriņus, salikām visu atpakaļ. Cilindrs aizgāja, bet tukšgaitā slāpa nost tāpat. Mans meistars arī iztīrīja karbiķi, bet nekas nemainījās. Samainījām benzīna sūkni - tas pats. Joka pēc samainījām sveces, svečvadus - nekas nemainījās. Vēlreiz izpūtām karbiķi, samainījām dīzes, vārstus, pludiņu - bezjēgā.

Uzlikām citu karbiķi (Weber), pašlaik strādā labi.

Respektīvi. Pamēģini citu karburatoru, vislabāk ejošu no cita Žiguļa, lai esi pārliecināts, ka tas iet. Ja motors turpina slāpt, tad vaina nav karburatorā. Nākošaias būtu sūknis.
Mana meistara komentārs - citreiz karburators arī beidz strādāt pa visam, ne vienmēr var izpūst visas ejas.

Micuks
Vazists
Automašīna: VAZ-21063
Telefons: 26737955

24 Jul 2013, 15:05

Ne iipashi labs meistats tev!
Karbikis nav nekaada citplaneetieshu ieriice, tur viss ir sameeraa elementaari, vajag tikai to visu saprast!
Diezgan stulbi ir saak mainiit visu peec kaartas, ir jaatrod vaina!

ivars_pilips
Vazists

25 Jul 2013, 09:46

Micuk, Tev ir labāks meistars? Es jūtu, ka pats esi mehāniķis? Es, ja godīgi, vēl meklēju savam vazam uzticamu spečuku? ir kādi ieteikumi?

Micuks
Vazists
Automašīna: VAZ-21063
Telefons: 26737955

25 Jul 2013, 11:47

Micuk, Tev ir labāks meistars? Es jūtu, ka pats esi mehāniķis? Es, ja godīgi, vēl meklēju savam vazam uzticamu spečuku? ir kādi ieteikumi?
Man nevajag meistarus, par paareejo privaati!

kopikas
Vazists

25 Jul 2013, 17:21

Ivar nu ja tev bij kautklaads ozons vai hvz kas tikai ne vebers tad logiski ja slaps nost jo tiem karburatoriem naca kautkaada tur vakuma elektriska tukshgaita, respektiivi tikko nav vairs droseles darbiiba vinju tas virinaatajs ierubi divus elektriskus kontaktus kas tur sasleedz vakumu no iepludnieka vai nez no kurienes un vinam uzreiz iesledzas tukshgaita.
a jus parejat paari visam motoram :D

varat jau riet bet mana uztvere tas ozons ir suudains suuds un tie DAAZ hujaaz un nez kas veel visi ir nu taadi nekaadi.krievi gribeja uztaisit kautko ekonomiskaku un labaku diemzheel neiznaaca ipashi.
atziistu palielam uz VAZ tikai vēber un ja nu gadas tad labi sareguleetu ari kaadu ar sekundaaro vakumkameru kas jau naaca viss parejais ir uzhas.
un i to ar visu veber nemaz nasv tik viegli panakt lai vinsh stradatu smuki un eleganti bez raustekliibam vai mega degvielas pateriniem.

Alutinsh
Vazists
Automašīna: e36
Telefons: 28302495

25 Jul 2013, 21:28

Par ozonu nevaru sūdzēties ;)
Vaz Vasara 2013: Ainaži - Rucava + Trase = 666km
Pretī Zelta Rudenim 2013: Skrunda - Kandava + Trase = 123km

ivars_pilips
Vazists

26 Jul 2013, 10:30

Ivar nu ja tev bij kautklaads ozons vai hvz kas tikai ne vebers tad logiski ja slaps nost jo tiem karburatoriem naca kautkaada tur vakuma elektriska tukshgaita, respektiivi tikko nav vairs droseles darbiiba vinju tas virinaatajs ierubi divus elektriskus kontaktus kas tur sasleedz vakumu no iepludnieka vai nez no kurienes un vinam uzreiz iesledzas tukshgaita.

varat jau riet bet mana uztvere tas ozons ir suudains suuds un tie DAAZ hujaaz un nez kas veel visi ir nu taadi nekaadi.krievi gribeja uztaisit kautko ekonomiskaku un labaku diemzheel neiznaaca ipashi.
atziistu palielam uz VAZ tikai vēber un ja nu gadas tad labi sareguleetu ari kaadu ar sekundaaro vakumkameru kas jau naaca viss parejais ir uzhas.
un i to ar visu veber nemaz nasv tik viegli panakt lai vinsh stradatu smuki un eleganti bez raustekliibam vai mega degvielas pateriniem.
Jā, ozons bija. Ka tu šitā stāsti, izklausās loģiski. Manam vazam, kad to dabūju, vispār vākumā caurulīte bija sasieta mezglā. Droši vien, lai tas vakuumpumpis nečakarē dzīvi.

Bet, zin kā, meistars lielās ka 30 gadus VAZā strādājis, itkā jātic, lai gan, man arī šķita dīvaini, ka puse mašīnas jāizjauc.

ivars_pilips
Vazists

26 Jul 2013, 10:30

Jā, ozons bija. Ka tu šitā stāsti, izklausās loģiski. Manam vazam, kad to dabūju, vispār vākumā caurulīte bija sasieta mezglā. Droši vien, lai tas vakuumpumpis nečakarē dzīvi.

Bet, zin kā, meistars lielās ka 30 gadus VAZā strādājis, itkā jātic, lai gan, man arī šķita dīvaini, ka puse mašīnas jāizjauc.