Lietoju es arii taadu nivu nu jau divus gadus,saliidzinot ar krievu Nivu kaa diena pret nakti. 1.9 diizel Niva tika komplekteeta ar vaacu detajaam,gultnji,lukturi(bosh),elektronika, Protams ne jau viss tur tika nomainiits bet ljoti daudzas detaljas ir nomainiitas uz analogu Eiropas razotaaju detaljaam. Braucot nejuutam vairaak tik daudz pierastaas vibraacijas un svilosanu utt kaa tas pierasts Parastaa Nivaa. Ja Krievu Nivu dzirdam jau pa gabalu tad sito jau vairaak nee ! Esmu nobraucis jau 25 tk un pa so laiku tikai mainiiju ellu,filtrus un veel paaris siiku vieniibu - uzmaniibu vajag pieveerst detaljaam ko mainaam,ja ir iespeeja tad mainot kaut ko - izveelies Labu razotaaju daljas,nepeerc leetaakas Krievu razojuma,jo taas aatri vien pliisiis un nebuus taa kvalitaate arii ( taapeec daudzi arii neieredz Nivu jo mainot kaadas detaljas uz leetaam Krievijaa razotaam - taas aatri niikst,plus veel ekspluataacijas laikaa ciikst punkjojas utt.

Par Motoru - 1.9 D ja nav notriekts tad ir viens no muuziigajiem dzineejiem,neatradiisi tu ne elektronikas piebaaztus degvielas suuknjus,kuri parasti vecaakaam masiinaam niikst araa ne arii daudzas citas pliistosas lietas. Protams ellu gan labaak mainiit laiciigi.
Pateerinjs : Videejais ( Mezi,plavas,lauki,lauku celi,pilseeta un soseja )man sanaak ap 7.5 ltr uz simtu bet seit jaanjem veeraa ka manai Nivai ir uzliktas kaartiigas dublju riepas,Kaartiigi Kengursitamaie un vincas,kas buutiski palielina svaru un liidz ar to arii pateerinju!
Kuzovs : Mana 96 gada Niva ir saruuseejusi daudz,daudz mazaak kaa Kaiminja 2008 gada - domaaju ar to viss ir izteikts

Kopsavilkums:
Plusi Leets ekspluataacijaa,viegls,iiss un relatiivi zems - SAPRAATA robezaas iebrauks tur kur citi dzipi netiks,kaut vai taapeec ka tie baidiisies noskraapeet kraasu vai arii mazliet to sabukteet.
miinusi: Braucot ar savu apkraameeto ( buferi,Kengursitanie,vincas utt) svars apm + 160 kg gribeetu mazliet nipraaku uzraavienu,bet to var labot nomainot motoru uz 1.9 TD no citroen Xantia ( apm 100 HP ) Taa nebuus tik izteikta probleema standarta apriikotai Nivai.