Njā pastāsti tik kādam ko

Šitā ideja bija mana, izstāstīju tikai vienam cilvēkam un pēkšņi parādās jauns lietotājs un to pašu ko biju stāstījis kladzina

Pirms ilgāka laika pavadīju daudzas stundas internetā meklējot dažādus bloķa risinājumus un atradu šādu variantu ko kādiem padomju kravas auto uzstāda no rūpnīcas!
Ir čaļi izmantojuši šo variantu vieglajiem, bet izpildījums ir šāds:
Patīkami, ka kāds prot arī dažu rindiņu uzrakstīt !
Teikšu godīgi ! šo ideju ieraudzīju krievu saitā, laikam saucās
http://www.lada-vfts.ru/
Tur viss bija parādīts ar visiem rassējumiem !
Tā, kā pagājušo gad bija ļoti švaki ar finansēm, bet gonkot gribējās, nolēmu īstenot šo ideju ! Viss izlikā ļoti jauki, tikai kad sāku ķerties klāt bilde sāka rādīties pilnīgi cita!
Sapratu, ka vārstu atspere ir par švaku, uzzināju kā var nomērīt atsperes spiedienu ! Sanāca, ka tāi spiediens ir kādi 8 kg. Bija skaidrs, ka tur nekas prātīgs nesanāks ! Krievu saitā čaļi rakstīja, ka saliktā veidā tilta pretestība starp pusasīm ir 2kg. Bet 2kg, man liekas, jau ir galīgā standartā !
Sāku meklēt stiprāku atsperi. Traktorveikālā kaut ko atradu. Atspere izmaksāja 3.60 Ls, no kā arī topika nosaukums. Izdarīju spiediena mērījumus. Ar šo mērāmo bija iespēja nomērīt spiedienu tikai līdz 160kg, tālāk viš perādīja ERROR !!! Tātad skaidrs, ka šī atspere spiež 160 točno ! tas jau bija patīkamāk.
Tad savirpoju missiņa bukses, vajadzēja drusciņ noslīpēt lielos zobratus, vēl lai būtu stingrāk jāpalielina biezums bronzas šeibām, kas aiz lielajiem zobratiem.
Saliekot vissu kopā dabūju bloķi ar 120Nm pretestību !
Kā jau teicu uz ledus ir perfekti priekš 3.60 !
Tā kā žiks man pilnīgs standarts, motors 1.2, un pasākuma izmaksas, man tas sanāca labs darījums !!!!