Es tagad sapratu kurš ir tas kronšteins, kas aiz stūres aizķeras. Bet, vai noņemot virsiņu un dabūjot ārā serdeni, kronšteinu būs iespejams pakustināt???
Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem
Moderator: Micuks
Man bija tāda pati situācija. Čakars ir biki...Sveiki.
Dīvaina man problēma. VAZ jau kā mēnesi stāv laukos garāžā ieziemots. Pa brīvdienām biju aizbraucis aplūkot, iedarbināt, pasildīt, pakustināt. BET, kad ieliku aizdedzē atslēgu, nevarēju to pagriezt. Izņēmos visādi, stūre saslēgusies, bet atslēgt nevar, jo atslēga negriežas ne par gramu. Pēdējā reizē pirms nolikšanas nekas par to neliecināja. Izskatās, ka aizdedzes atslēga vai serdenis varētu būt izdiluši (atslēga un serdenis i rorģinālie no 1989.)
Noņēmu kontaktu grupu, ar skrūvjgriezni pagriezu un mašīnu pielaidu, viss ok. BET aidzedzes slēdzeni (nezinu kā mehāniķi to sauc) izņemt laukā nemācēju.
http://www.autoprospect.ru/vaz/2106-zhi ... aniya.html
Šeit rakstīts, ka jāizskrūvē skrūves - IZDARĪJU, Bet tālāk minēto man neizdevās izdarīt. Varbūt kāds, kas to ir darījis var akceptēt šo vai ieteikt citu metodi. Varbūt neliela āmura deva ir nepieciešama. Negribēju klapēties, kamēr nezināju.
Micuk, Tu noteikti zin kā to izdarīt
Vāciņu var noņemt, visumā izjaukt var, bet remontēt nav jēgas, nopērc jaunu maksāja līdz 10Ls.
Tā lampiņa nāk pie ''sienas'' kur aizmugurējais beņķisMan nekā tāda nav ir tikai viens lieks orandžs vada gals bagažniekāvarbūt kāda bilde kādas daļas vajag lai to uzstādītu orģinālā izpildījumā!