Taks, izskatās ka bik vairāk par gadu nekas nav rakstīts

Šogad supersprints netiek kustināts, kaut kā nav iedvesmas ņemties. Par priekšpiedziņām nav jēgas rakstīt, tur rutīnas darbi, nekā jauna.
Toties beidzot ir uzkāpts uz praktiski visiem zemūdens akmeņiem būvējot un apgūstot klasiskas motoru

Kaut kā glupi un mistiski, bet tik daudz visādu kasjaku labot nav sanācis laikam nekad, tb. tik ilgi kaut ko tik elementāru būvējot. Solis uz priekšu, divi atpakaļ, salabot un pārtaisīt pa jaunam... Un tā uz katra soļa. Vobšem, uztapa rallijsprintam 1600 motorītis, 79.8x80, CR 11.2:1, 296 grādi/11.8mm + weber DGMS38 kurbuļators, redzēs, kas no tā visa iznāks ārā, kad piebrauks. Vispār daudz jaunas lietas nācās darīt, ar ko iepriekš nav bijis čakars, īpaši ar rokeru pievada īpanībām, lai tas nabaga mators ietu vienmērīgi.
Protams, ka bildes ir tikai no 1/10, da i beigās tā gribējās visu salikt pa plauktiem ātrāk, ka pat domas nebija baisi visu fočēt. Atbrauks uz apkopi pēc piebraukšanas, tad arī sabildēs to dzelzi vienā gabalā.

Bloks no iekšas superīgi mazgājās ar līdzekli priekš cepeškrāšņu tīrīšanas (vienīgi alumīnija daļas jāuzpasē, piem., ja netaisās mainīt parazītvārpstas šāli). Bloks gan ir kārtīgi jāuzsilda un tad tas līdzeklis jāpūš virsū, lai pastrādā. Norauj nost pilnīgi visu drazu līdz spīdumam.

Tipiskā cūku kūts, kautgan, šitā bija daudzmaz tīrāka par to, kas ir manīts. Opji praktiskie *beep*.

Visas atvestās kloķenes bija nokautas vai aizkautas, slīpēt ir nāves smaka, attiecīgi, ņemam jaunu un nečakarējam prātu. Nu jā, jaunām tāpat visi korķi vaļā un uzreiz uz skrūvējamajiem korķiem, lai var konservantu ārā dabūt.

Man vienmēr kliedz virsū, ka es cenšos F1 uzbūvēt, bet man ir pašam pret sevi prasība, vārsts nedrīkst tecēt zem sava svara, bez atsperēm. Vēlāk vismaz galva nesāp un šķilās uz pirmo.

Mēram sastrādātos grēkus ar ligzdām. Tas vispār ir atsevišķs stāsts, nākamreiz bezmaz jāstāv būs klāt, kad mainīs, skaidri un gaiši norāda, iegriez pamatfāzi rupji un liecies mierā, tad lūk nē, iegriež visu līdz galam uz savu prātu, ej un labo visu līdz baltajām pelītēm... Vispār 1.6 motoram dabūt kompresiju augšā ir elles darbs, ja neizmanto virzuļus ar deflektoru, un baigā čikāšanās, nācās upurēt degkameras formu.

Pēc mērīšanas ir izsecināts, cik lielā pakaļā ir un saprotams, cik no galvas ir jāņem nost. Visi labi zin, ka no galvas nedrīkst ņemt nost vairāk par 1mm, tad sākas ziepes. Kāda runa Mārtiņ, man lūdzu -2.3mm

Vispār, pēc šitās visas motora "atvieglināšanas" slīpējot visās neiedomājamākajās plaknēs gandrīz īso ķēdi izdevās uzmocīt virsū

Bloks nost, galva nost, sadalenes māja nost, tur bezmaz pusmetrs sanāk

Ikdienas bardaks... klusā daba...

Ilgi mocītā galva, beidzot ies virsū.

Redzēsim kā ar tiem 05 virzuļiem lietas notiksies. Izskatās +/- cerīgi, bet ja godīgi, es neesmu pārliecināts vai man gribās vēlreiz tām peripētijām iet cauri, šķiet, ka finālā saskaitot visus čakarus, galvas metināšanas un slīpēšanas, ir aizdoma, ka sporta virzulis ielikt iznāk bezmaz lētāk.
Principā, vairāk bilžu ar to sporta motoru nav, tālāk bija tipiskie darbi, negribējās pat bildēt. Kā jau teicu, atbrauks no piebraukšanas, saregulēs kurbuļatoru un tad redzēs, kas no tā visa tur būs iznācis. Kaut kā tā. Ciparus neprasīt, es vēl pats neesmu salicis tāmi kopā līdz galam.
Smieklīgi, bet ir jau nākamais uz galda, tipa vaztusa standartklasei (mhh), tur, cerams, ka tāds kvantums ar šaizītēm nebūs
---------------------
Ok, darbi darbiem, bet mūsu aplokā ir uzradies jauns iedzīvotājs

Proti, 2103 1977 1500, visu mūžu dzīvojis garāžā, viens saimnieks. Auto gan ir dzīvi redzējis un nav muzeja eksemplārs, bet nu tomēr ir apbružāts, braukts tikai vasarā, puveklis nav nevienā vietā. Cerams, ka tā arī paliks, ziemā braukt nav domāts, vismaz pagaidām ir tāda doma.
Tāds bija, kad no treilera nocēla.

Mācās jaunatne, redzkā opji tūneja motortelpu, tas ir hroms, nevis kautkādas ķīniešu parpalas...
Pārpumpēja bremzes un sajūgu, samainīja fluīdus un sveces, iztīrīja salonu un auto ar pirmo piegājienu izgāja skati....
Jāpiezīmē gan, ka tur pilnīgi visa hadene ir praktiski izmetama, lai nebūtu kasjaku, uzbūvēs pa jaunam pilnīgi visu. Būs tāds normāls kartings

Vizuāli gan tas auto paliks pilnīgs stoks, respektīvi, tā kā stāv tagad, tik cik jāsakopj salons un varbūt nākamruden pārkrāsot. Zem kapota pagaidām dzīvos tas pats 1500, pa ziemu būvēs kaut ko niknāku, sākumā lai iekustās. Kā var normāli pabraukt ar 4.3 un 4robu kārbu, es nesaprotu... Man pa Rīgu braukājot ir 2 pārnesumi, 3 un 4tais... Noteikti vajag 5robus un 3.9, da i vēl tad šķiet, ka pa īsu būs.