Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

-krievins-
Vazists

Re: slipeta ieplude izplude ?

20 Oct 2010, 19:41

Neko nezinot par motora uzbūvi es teiktu ka vadīklai jābūt minimāli lielākai, lai vārsts staigā brīvi bet neķīlē, kā arī jāzina cik katrs metāls izplešas, jo silst taču. Es ar gribētu uzzināt, pametu savu domu, ir uz īsto pusi?
Last edited by -krievins- on 20 Oct 2010, 20:57, edited 1 time in total.

v8_virzulis
Vazists

20 Oct 2010, 19:56

v-8 virzuli -palasi ko te puikas raksta kā vajag. ja nelieks ticami tad vari mēģināt pajautāt domāju kad izskaidrošu un mācēšu arī to pamatot protams ja tu tici man.,bet ja kas tad var arī būt ovāli cauruni- tas viss ir atkarīgs kāda galva , kādi lējumi
Es gribētu dzirdēt tavas domas. Konkrēti par žiguļa galvu ar standarta vārstiem. Godīgi sakot es tā akli neticu nevienam. Es pats apdomaju katru forumos piedāvāto variantu. Ja kādam tehniskajam risinājumam ir loģisks pamatojums un arī man liekas ka tas būtu pareizi, tad tā es arī daru. Nu piemēram par to vadīklugalu nofrēzēšanu, man teica frēzē tik nost viss būs ok, nodomāju vai tad tā tiešām būs labi. Satieku citu meistaru šis saka tev tak tie varsti sāks ļurkāties un pastāv iespēja ka viņi izdegs. Tāpēc es labprāt uzklausītu dažādus variantus un pamatojumus. Beigās jau izvēlos to kas pašam liktos loģiskākais.
Nu pilnīgs iesācējs

kobra-007
Vazists
Topic Author

20 Oct 2010, 20:26

nu ja ja wadiklas urbums izdilst un warsts ideali nepiegul pie warsta ligzdas un tas izdeg ! Tas pats ar notiek ka ir par maza termo atstarpe un ja warsts naw pieslipets pie ligzdas ! Man piemeram wisu wadiklas gals netika wilets wiena puse palika orginalais garums a otra puse kadi +/- 5 mm ! No augsas skoties 2/3 tik no wadiklas ! Wienu wardu sakot tik lidz lejumam !

Миша
Vazists

20 Oct 2010, 20:40

v-8 virzuli -palasi ko te puikas raksta kā vajag. ja nelieks ticami tad vari mēģināt pajautāt domāju kad izskaidrošu un mācēšu arī to pamatot protams ja tu tici man.,bet ja kas tad var arī būt ovāli cauruni- tas viss ir atkarīgs kāda galva , kādi lējumi
Es gribētu dzirdēt tavas domas. Konkrēti par žiguļa galvu ar standarta vārstiem. Godīgi sakot es tā akli neticu nevienam. Es pats apdomaju katru forumos piedāvāto variantu. Ja kādam tehniskajam risinājumam ir loģisks pamatojums un arī man liekas ka tas būtu pareizi, tad tā es arī daru. Nu piemēram par to vadīklugalu nofrēzēšanu, man teica frēzē tik nost viss būs ok, nodomāju vai tad tā tiešām būs labi. Satieku citu meistaru šis saka tev tak tie varsti sāks ļurkāties un pastāv iespēja ka viņi izdegs. Tāpēc es labprāt uzklausītu dažādus variantus un pamatojumus. Beigās jau izvēlos to kas pašam liktos loģiskākais.
Izlas kad sakag gamat,nvs klass ko visadi"gudrīši" raksta forumos...

P.S.klievis saka visu pareizi....un tas nenozime ka jus izdarijat ta un jums tas motors iet tagad....verbūt viņš rīt nosprags....bet varu ticet ka klievis sagatavotie motori vel ies un ies ar to pašu atdev :thumbup:
Power is nothing without quattro

v8_virzulis
Vazists

20 Oct 2010, 20:44

nu ja ja wadiklas urbums izdilst un warsts ideali nepiegul pie warsta ligzdas un tas izdeg ! Tas pats ar notiek ka ir par maza termo atstarpe un ja warsts naw pieslipets pie ligzdas ! Man piemeram wisu wadiklas gals netika wilets wiena puse palika orginalais garums a otra puse kadi +/- 5 mm ! No augsas skoties 2/3 tik no wadiklas ! Wienu wardu sakot tik lidz lejumam !
Es savai izmēģinājumu galvai izdarīju tieši tāpat kā tu saki. Pēctam pētīju, pētīju vārstu tur visādi kustināju, indikatoru vēl pieliku, vēl pakustināju, beigās nolēmu tā labāk nedarīt. Ja grib kaut kā to vadīklas pretestību samazināt ,tad manuprāt labāk vadīklu izsist ārā, izslīpēt kārtīgi kanalu tajā vietā un vadīklai galu apvirpot konisku un iesist atpakaļ. Es jau nesaku ka tā ir vienāgā un pareizā rīcība. Katrs jau dara kā viņam liekas pareizāk.
Nu pilnīgs iesācējs

kobra-007
Vazists
Topic Author

20 Oct 2010, 21:04

nu man ta ir izmeginajuma galwa ! ja man nepatiks un jaes welesos tad es waresu salikt citas wadiklas uz konisku galu ! Bet ar so motoru tiks ka max tiks nobraugti 4 5 menesi ipasi neslogojot motoru ! Tad jau redzes ka bus !

krissis
Vazists
Automašīna: Mitsubishi

20 Oct 2010, 21:55

Ar pārāk īsām vadīklām neaizrauties , jo berzes zudums nav tik liels cik dotajā gadījumā ir svarīga vārstu atdzesēšana. Liela daļa siltuma tiek novadīta uz vadīklu ,un pārāk īsa vadīkla tik precīzi neiecentrē vārstu aizvēršanās momentā ,un tas savukārt ir ļoti svarīgi.

Jeep90 par to, ka tev tas motors nav pilnīgi nekādu šaubu, arī ar cirvi tēstiem kanāliem motors IES, bet kā IES? :yahoo:
Ko dievs nav devis to biezpiens neatsvērs ;)

-krievins-
Vazists

20 Oct 2010, 21:59

Tevs teica ka zurnala redzejis, ka ta vieta kolektora ap vadiklam resnaka iztaisita speciali, nez, ganjau kkada fica tur ir!

klievis
Vazists

20 Oct 2010, 23:08

krisis -šitādu komentāru gaidiju no tiem vadīklu urbējiem malacis kad uzrakstiji priekšā..!!!!!!!
redz tur jau ir tā sāls kad nourb vadīklas -nobrauc divus aoļus un nekas neiet jo vārsti un sēžas sakarsušas deformējušās ,kas ir saistītas ar vārsta slēdzējvirsmu -sabojāts un galva ir domāta laivai par enkuru,tapēc jau arī tiek liktas vadīklas no cita materiāla lai panāktu labāku dzesēšanu cārstam gan sēžai ,it īpaši ja tur ir likti lielie vārsti un šēžas-tas viss ir jācenšas maxsimāli saglabāt (ja nauda kokos neaug)

kobra-007
Vazists
Topic Author

21 Oct 2010, 10:20

Ar pārāk īsām vadīklām neaizrauties , jo berzes zudums nav tik liels cik dotajā gadījumā ir svarīga vārstu atdzesēšana. Liela daļa siltuma tiek novadīta uz vadīklu ,un pārāk īsa vadīkla tik precīzi neiecentrē vārstu aizvēršanās momentā ,un tas savukārt ir ļoti svarīgi.

Jeep90 par to, ka tev tas motors nav pilnīgi nekādu šaubu, arī ar cirvi tēstiem kanāliem motors IES, bet kā IES? :yahoo:
nu pa r wadiklu iecentresanu piekritu bet par siltuma daudzumu ka lielaka dala tiek aizwadita uz wadiklu gan ne jo uz to tiek max aizwaditi tik 10%!