Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem
Moderators: Micuks, Traktorist
Es gribētu dzirdēt tavas domas. Konkrēti par žiguļa galvu ar standarta vārstiem. Godīgi sakot es tā akli neticu nevienam. Es pats apdomaju katru forumos piedāvāto variantu. Ja kādam tehniskajam risinājumam ir loģisks pamatojums un arī man liekas ka tas būtu pareizi, tad tā es arī daru. Nu piemēram par to vadīklugalu nofrēzēšanu, man teica frēzē tik nost viss būs ok, nodomāju vai tad tā tiešām būs labi. Satieku citu meistaru šis saka tev tak tie varsti sāks ļurkāties un pastāv iespēja ka viņi izdegs. Tāpēc es labprāt uzklausītu dažādus variantus un pamatojumus. Beigās jau izvēlos to kas pašam liktos loģiskākais.v-8 virzuli -palasi ko te puikas raksta kā vajag. ja nelieks ticami tad vari mēģināt pajautāt domāju kad izskaidrošu un mācēšu arī to pamatot protams ja tu tici man.,bet ja kas tad var arī būt ovāli cauruni- tas viss ir atkarīgs kāda galva , kādi lējumi
Izlas kad sakag gamat,nvs klass ko visadi"gudrīši" raksta forumos...Es gribētu dzirdēt tavas domas. Konkrēti par žiguļa galvu ar standarta vārstiem. Godīgi sakot es tā akli neticu nevienam. Es pats apdomaju katru forumos piedāvāto variantu. Ja kādam tehniskajam risinājumam ir loģisks pamatojums un arī man liekas ka tas būtu pareizi, tad tā es arī daru. Nu piemēram par to vadīklugalu nofrēzēšanu, man teica frēzē tik nost viss būs ok, nodomāju vai tad tā tiešām būs labi. Satieku citu meistaru šis saka tev tak tie varsti sāks ļurkāties un pastāv iespēja ka viņi izdegs. Tāpēc es labprāt uzklausītu dažādus variantus un pamatojumus. Beigās jau izvēlos to kas pašam liktos loģiskākais.v-8 virzuli -palasi ko te puikas raksta kā vajag. ja nelieks ticami tad vari mēģināt pajautāt domāju kad izskaidrošu un mācēšu arī to pamatot protams ja tu tici man.,bet ja kas tad var arī būt ovāli cauruni- tas viss ir atkarīgs kāda galva , kādi lējumi
Es savai izmēģinājumu galvai izdarīju tieši tāpat kā tu saki. Pēctam pētīju, pētīju vārstu tur visādi kustināju, indikatoru vēl pieliku, vēl pakustināju, beigās nolēmu tā labāk nedarīt. Ja grib kaut kā to vadīklas pretestību samazināt ,tad manuprāt labāk vadīklu izsist ārā, izslīpēt kārtīgi kanalu tajā vietā un vadīklai galu apvirpot konisku un iesist atpakaļ. Es jau nesaku ka tā ir vienāgā un pareizā rīcība. Katrs jau dara kā viņam liekas pareizāk.nu ja ja wadiklas urbums izdilst un warsts ideali nepiegul pie warsta ligzdas un tas izdeg ! Tas pats ar notiek ka ir par maza termo atstarpe un ja warsts naw pieslipets pie ligzdas ! Man piemeram wisu wadiklas gals netika wilets wiena puse palika orginalais garums a otra puse kadi +/- 5 mm ! No augsas skoties 2/3 tik no wadiklas ! Wienu wardu sakot tik lidz lejumam !
nu pa r wadiklu iecentresanu piekritu bet par siltuma daudzumu ka lielaka dala tiek aizwadita uz wadiklu gan ne jo uz to tiek max aizwaditi tik 10%!Ar pārāk īsām vadīklām neaizrauties , jo berzes zudums nav tik liels cik dotajā gadījumā ir svarīga vārstu atdzesēšana. Liela daļa siltuma tiek novadīta uz vadīklu ,un pārāk īsa vadīkla tik precīzi neiecentrē vārstu aizvēršanās momentā ,un tas savukārt ir ļoti svarīgi.
Jeep90 par to, ka tev tas motors nav pilnīgi nekādu šaubu, arī ar cirvi tēstiem kanāliem motors IES, bet kā IES?