Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem
Moderator: Micuks
Tu tos caurumus urbi abos gultnos?man ir virsu! bet nezin vai vins baigi labs! es vel lai labak grieza panjemu izurbu caurumu un ieleju elluun ieliku to strumju pa ko spiez smeru! neatceros ka sauc! tad gan bij skirba
Es gadu atpakaļ tadu uzlīku. Ipaši vieglāk nesturējas, bet ilgmužīgāk šīs mezgls palika. Perku to Baltkrievijā, jau neatceros pa cik.It ka 10-15 ls bija.Varbūt kāds savam VAZam ir uzstādijis šādu uzlabotu svārstsviras korpusu, kas no oriģinālā atšķiras ar to, ka kaprona čaulu vietā ir gultņi, kam pēc idejas vajadzētu padarīt stūres grozīšanu par 1 tūkstošdaļu vieglāku!Tādus ražoja jau PSRS laikā, šķiet, ka Igaunijā.
Jā, tagad atcerējos, ka jaucot ārā VAZu bija slēdzis zem paneļa pie kura laikam bija pieslēgts viens vai abi baltie vadi, bet melnais cik atceros nebija pieslēgts, tāpēc laikam apārāts nedarbojās! Drošvien ka melnais vads ir pie sadalītāja vai spolesJā, šīta figņa ir saistīta ar aizdedzes sistēmu kā pretaizdzišanas lidzeklis. Kā pieslegt- nezinu, interneta arī neko neatradīju. Darbības princips ir tāds, ja nenospiedisi kadu slepeno podziņu, tad šīta ierice atsledz aizdedzi uz kadu brīdi, it ka tā.