Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderator: Micuks

ervins
Vazists

Re: Wiper VAZ-2103

03 Mar 2010, 21:27

kaa Tev viņš gadiijumaa neuzvaarijaas ta ka tas tosols izteceeja?
man ar te paaris nedeeļas atpakaļ šitaa gadijaas kad vecteeva zigulim skati gaaju ka tosols peeksni saaka teceet. inspektors skatee veel gribeeja pa to 3 ielikt

edijs
Vazists

03 Mar 2010, 21:43

Es redzēju kad tēva krustēvam tā bija pagaiš sestdien :D nekas nebija vainīgs vnk pa daudz viņš bija ielējis tosolu un kad pabrauca nelielā slīpumā priekšu augšā tosols tecēja ārā :D mans sencis zināja teikt ka tā žiguļiem esot :D
Vaz 03

Admiral
Vazists

03 Mar 2010, 22:27

Nu tad jau Tu tgd zini visu, pie kā inspektori varētu piesieties =D. Tas jāpaskatās un, ja vajag, jāuzčīčo un skate būs logā!
Cik žikiem šogad maxā tā nodeva? Tā ir ""vieglākā"" klase?

eerms
Vazists

03 Mar 2010, 23:18

Nu tad jau Tu tgd zini visu, pie kā inspektori varētu piesieties =D. Tas jāpaskatās un, ja vajag, jāuzčīčo un skate būs logā!
Cik žikiem šogad maxā tā nodeva? Tā ir ""vieglākā"" klase?
24 lati
Lamaķ ņe stroiķ.

wipers
Vazists
Topic Author
Automašīna: VAZ 2103

04 Mar 2010, 00:17

kaa Tev viņš gadiijumaa neuzvaarijaas ta ka tas tosols izteceeja?
man ar te paaris nedeeļas atpakaļ šitaa gadijaas kad vecteeva zigulim skati gaaju ka tosols peeksni saaka teceet. inspektors skatee veel gribeeja pa to 3 ielikt
N tur ja uviss neizteceeja vnk daata šalts izgaazaas ka gar pannu normaali noteceeja, varbuut par daudz bija iegazts vai kas bet nee parbadiiju pectam liimeni un viss bija bumbas :)

Fiat 124
Vazists

05 Mar 2010, 12:32

Skatos, ka tev ar TA grūti gājis, bet prieks, ka nemeti plinti krūmos!!!
Man, kad gāju TA gan ļoti paveicās-inspektors bija tik priecīgs par VAZu, ka nepamanija izdilušās bukses pakaļējam tiltam(dažām varēja redzēt 1/3 no tā vidus stienīša), ārējais stūres pirksts kustējās, plauktiem bukses sākušas sadalīties u.c
Ar pirmo gan neizgāju, jo iebraucot iekšā pazuda visas gaismas un HC koncentrācija bija par lielu, bet gods kam gods nākamajā reizē jaunus trūkumus nemeklēja-pārbaudija gaismas un atgāzes un "laimīgu ceļu"! :thumbup:
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

wipers
Vazists
Topic Author
Automašīna: VAZ 2103

25 Jul 2010, 05:50

Tātad nedēļu pirms Baltic Beach party (turpmāk BBP) tika uzstādīts mērķis savest kārtībā žiku, lai varētu laist uz liepāju. Darāma bija padaudz, skate beigusies jau decembrī.

Tad vēl izrūsējušas vietas, gan no ne pienācīgas metāla apstrādes restaurācijas pirmajos etapos, gan vnk no tā, ka tās vietas jau bija tik plāniņas, ka arī pienācīga apstrāde visticamāk nebūtu līdzējusi. Kreisās puses slieksnī izreizts gablas un iemetināts jauns, kreisās puses priekšējais spārnam divās vietās tas pats, iespējams būs bildes kru varēs redzēt paveikto. Protams varēja uzmest jaunu spārnu, bet man vismaz bija metināšanas praksīte :) Protams špaktelis nāca talkā un rezultātā pārkrāsoti abi spārni.

Tad vēl tika piekrāsota kreisā pakaļēja arka, jo bija labi parūsējusi (perfekti izpaudās nepietiekamā pretkorozijas apstrāde) jumtam stuuri, jo metionot nodega krāsa, un haubes priekšēja kante, jo taa man nepatika :D Protams viss tika saslīpēts un sapulēts kopā, bet palika jau tur arī niansītes, bet ok vienmēr jau var labāk vai ne? :roll:

Jāmetina stoikas jo jumts traki vibrēja un vienreiz pat stūris izspiedās ārā pa traku trepi braucot (šīs aspekts lika ņemt ārā paneli, lai pārbaudītu vai stoika vietās nav plaisu) principā paneli nemaz nevajadzēja raut ārā jo plaisas bija tikai augšās kur tie trīs bleķi tipa saiet kopā, bet nu labāk izraut paneli un pārbaudīt nekā vēlāk atkal raut stiklu ārā. Viss tika sametināts, liekais metinājums nofrēzēts un ar lepnumu varu teikt, ka jumts vairs nevibrē :Latvija:

Pie reizes tika nomainīts stikls, jo vecajam bija švīkas no šotkām ieberztas diezgan pamatīgas, kas nakts laikā apgrūtināja, braukšanu, jo tā švīka bija acu līmenī un man personīgi tiešām traucēja, paldies lietotājam LabaisVazists, no kura tika iegādāts mazlietots stikls, tagad ar žigulīi arī naktī ir patīkami braukt, no more diskomforts un labāka skate leņķa meklēšana ieslīdot dziļāk beņķī, vai tieši pretēji izlienot taisnu muguru - jebshu izvairoties no tās fkning švīkas :)

Tad tika nomainīti abām pusēm stūres pirksti, jo vecie pa gadu bija pilnībā nobraukti (krievu kvalitāte) Jaunie kas ir salikti ir vācu ražojums, uz kastītes rakstīts, ka tur 50'000km nu to mēs vēl redzēsim, taču sūdīgāki par krieviniekiem nav iespējami, tas ir skaidrs.

Grīdas piķis vai arī, kas tas par bitumu or sth ko iepriekšējais saimnieks labā kārtā bija saziedis, tomēr atdalījās nost/tika nofrēzēta pa kupenām so grīda bija skaisti aprūsējusi, to nācās apstrādāt ar drāšu ripu, tad nahreniozaoru un tad grumbuli virsā. Atklājās arī caurums grīdā :O ok. ok tas nebija necik liels bet tomēr, paradoksāli, ka tas bija tieši kur pedālis skrūvējas pie grīdas (tie kuri nezin 2103 gāzes pedālis skrūvējas pie zemes, jā)) ta nu izgriezu visu pedāli un vēl drusku ar grīdas gabalu ārā, jo pedālis bija iznēsāts/izdilis un bija jāmaina uz New Stayle, jebšu to kas vnk uzspraužas uz gāzes stiepņa.

Nu jā un tad es jau biju rakstījis ka baigā problēma ar pagriezieniem bija, bet atrisinājums bija diezgan vienkāršs: nepareizi sasprausti kontakti lampām, bet esmu vēl neizpratnē kāpēc viņi vispār sāka gļukot, jo saspraudu nepareizi es tikai pēc tam, kad sāku tur vainas meklēt, ok visticamāk tur biju sapisies meistarībā, bet galvenais ka tagad strādā perfekti :)

Tad 5dienas rīta paprasīju tēvam nafig man sarkana lampiņa spidometrā, domāju, ka tas tāpēc, ka man ručņikam izleca tā podziņa ārā, likās ka rāda ka vislaik novilkts ručņiks, bet pareiz ručņika lapiņa ir otrā galā. Izrādījās, ka tā ir ģeņģera lapiņa (doh), nu ok pārbaudījām releju, tas viss ok, tad sprieguma regulatoru (man ir oldschool tas ar tinumiem, ne automāts) nu viss itkā labi, ok raujam nost ģeneratoru, bia viens rezerves, uzliekam to, atkal deg lampi
ņa un bonusam sāk čīkstēt siksna, tipa ieklemējās or sth, raujam atkal nost, tad viens paziņa iedeva vēl citu, tipa no ejoša mašīnas noņemts, un ir ok perfekti, lapiņa nodziest, tātad lādē kā vajag jēj, jo bez lādējoša ģeneratora nav īsti braukšana. :Nezinu:

Tad rocenes svira tika nomainīta, jo redz veco ziemā, kad bija iesalusi mēģināju raustīt un saliecu :thumbdown: Bet atkaļ sākas ekšens jo trosīte labajā pusē pilnībā nestaigā, kā piemetināta, gāzām iekšā pretrūsas zaņķi un tad ar čali pēc 20 min pūlēm iekustinājām, eļlu uzgāzām un beigās jau smuki staigāja, bet tas neatrisināja problēmu, ka skatē ručņks knapi vienā pusē ņēma

[šī eseja tiks papildināta ar info par atgadījumiem ceļā, ja kāds šo visu tiešām izlasa līdz beigām lūdzu iepostojiet atbildi ar tekstu "Es to paveicu" jo mani tiesham interesē vai kāds ir spējīgs ko tādu izlasīt, paldies :) ]
Last edited by wipers on 22 Oct 2010, 13:40, edited 1 time in total.

Ugis&Matiss
Vazists

05 Aug 2010, 13:54

tiešām prieks, ka tik sīki smalki aprakstīts. :) jaja, es to paveicu. :D
par ko tev vēl TA sējās klāt neskaitot roķeni? :think:

eerms
Vazists

05 Aug 2010, 14:21

es to paveicu.
hehe.