Wooow izrādās, ka forumā tiešām ir cilvēki, kurus nebaida teksti garāki par 8 teikumiem, tas tiešām priecē, paldies visiem kas izlasīja
Bet nu esmu atpakaļ ar savu eseju numur 2
Tātad kur es paliku?..... Tad nu tā, pēc gulētām 3h nomainītiem trim ģeneratoriem un iekustinātu roķenes trosīti un tā arī nestrādājošu atpakaļgaitas gaismu mēs devāmies ceļā uz Madonu, servisa caļi jau zvanīja kur kavējamies, jo bija pieteikta savērsuma regulēšana, un mēs jau kavējām, bet pa ceļam pie ceļā māja bija jāieskrien parpalas paķert, un pa ceļam pamanīju ka spidometra trosīti nesmu pieskrūvējis, velns, kamēr to dabūju vietā jo redz skrūvējot to plastmasu kur maģis bāžas biju to uzgriezni piespiedi kaut kur elliigi neparocīgā vietā, bet ar to tikām cauri un tehniskā apskate, here we come!!
Aizbraucām uz servi noregulējam savērsumu, ovācijas kādas bija brauciet iekšā bija unikālās, mazais rīta prieciņš, ka vīri sajūsmā par padomju tehniku un tā

Tad vēl ātri aizvedām uzmontēt vienu riepu, uzbāzām to virsū un dzenam uz skati, vai cik labi ka gāza lietus, nevarēja redzēt, ka ir tosola noplūdē, jo ar to tosolu ir kā ar bitēm nekad neko nevar zināt.
Tad nu skatē gāja tīri labi(vismaz man tā šķiet, jo kā mani - jauno gurķī brutāli, nebaidoties šī vārda nozīmes, izdrāza pirmajā apsktē, vnk drausmas

)
Skates izraksts, kas atzīmēts ar 2 punktiem:
Tuvās gaismas lukturi nav atbilstoši noregulēti
Nevienmērīga bremžu darbība
Nepietiekama stāvbremzes efektivitāte
Nevienmērīga stāvbremzes darbība
Jāmaina abu pušu augšējie balsta šarnīri
CO sastāvs atgāzēs pārsniedz pieļaujamo robežvērtību (6.68

)
Bet galvenais ka mēneša atļauja un mēs esam starā, jo bija bažās, ka var savākt baigi daudz punktu un tev dod atļauju braukt uz mājām (radiniekam tā esot gadījies) , so bija neliels strsiņš ka viss pasākums var beigties turpat un uzreiz.
Aaaa vēl atgadījumi pie skates.....inspektors atver haubi pārbauda vai viss nostiprināts, paloka bremžu trubiņu pie sūkņa un tā atplīst un izšļācas benzīns, esmu vienkārši šokā, un domāju ka būs 3nieks un "brauc mājā dēls" bet inspektors pasaka, "nu
šitas gan uz vietas ir jāsataisa" palūdzu viņam skrūvgriezi un viens divi trubinja nostiprināta, un pat nevajag neko griezt jo pati noplīsusi

Laikam biju viņu trakoti locījis pa motortelpu ņemoties, varbūt.... nu hvz bet nu labi ka sakarīgs inspektors
Un jāaaaa sākas mūsu tripa pirmais nozīmīgais posms maršruts Madona -Pļaviņas Rīga, vis iet ka smērēts logi vaļā mūzika skan un mēs braucam, sajūta fantastika, cilvēku reakcija redzot žiguli, vnk fascinējoša, cilvēki smaida, māj ar rokām, apdzenot S klases merša šoferi atskatās un pamāj ar galvu, cilvēki
em patīk redzēt sakoptu padomju tehniku still going
Atgadījums uz ceļa: Esam gandrīz galapunktā, maucam pa krasta ielu, un redzu pa priekšu brauc žiks, kādas 2 mašīnas tālāk, ir uzdevums piebraukt blakus, braucu tuvāk skatos arī trešais žiks tikai sarkans, piebraucu blakus joslā acu kontakts ar šoferi sasmaidāmies pamājam viens otram un braucam tālāk, pie stūres bija jauns čaļīts ar meučuku blakus, jauks skats

bet forumā gan nav manīts eh,
Tad piestājam pie Maskavas ieas Hruščovkas tipa daudzstāvu mājas pabraukājamies ar dēliem drusku, sagaidām vēl divus līdz braucējus, piejūdzam GPS un ceļojums var sākties, bet first things first, maucam uz molu nopirkt biļetes, braucot ārā to pagalmiem sāk kūpet s'tre (jebšu vadības bloks, vai sauciet viņu kā gribat, tur kur visi slēdzī, pagrieziens, šotkas, gaismas), domāju, ka tas tapēc ka netīsām ieslēdzu šotkas uz sausa stiklā jo ripinoties caur pagalmam runāju pa telefonu, bet izrādījās, ka ne tāpēc, bet par to vēlāk......braucot pa krasteni strauji mainot joslas izveidoju avārijas situāciju (pirmā reize Rīga ar mašīnu atvainojos visiem

) bet vis ok nekādu sadursmju tikai pīpināšana
Brauciens uz Liepāju sākas ar to ka GPS mūs ieved kaut kur mežā

Labi, ka līdzās ir izskatīga daiļā dzimuma pārstāve, kas nav topogrāfisks analfabēts, kā mašīnas vadītājs - proti es

un izvada mūs uz Liepājas šosejas, jeej un tā mēs braucam, bet ne cik tālu un sākas jautrība, sāk gāzt tāa ka žiguļa šotku "ātrais" režīms praktiski netiek galā un ūdens gāžas vnk aumaļām pāri vējstiklam, pabraucam vēl un priekšā nenormāls sastrēgums fūre noskrējusi no ceļa un ceļamkrāns tur velk ārā kravu, pati mašīna acīmredzami jau bija izvilkta, Tā nu kustamies mēs ar ātrumu- "pabrauc, apstājies, tad pastāvi vēl, un pabrauc atkal" Priekša mums brauc foruma kapeika tāda pelēcīgi zila

( atvainojos par krās neprecizitāti) mašīna bija trīs čomi, tas kurš aizmugurē dzēra aliņu

zinu, ka forumā esmu redzējis to vazu, bet nevaru atminēt lietotāju

Tā nu mēs tur ļurinam un te pēkšņi čalis no pakaļas (ne no manas, bet pakaļējā sēdekļa

) Saka "Tu uz temperatūru arī kādreiz skaties?" Un faaak temperatūra 120 C, aah braucam malā, damn dzesēja mmotoru, garām brauc daudz mašīnu daudzi izkārās prasa kas noticis, vai benzīns beidzās utml.

prasam tosolu visiem, nevienam nav naa šitā var neiet? UN tad čalis paziņo otru lietu "eu a tu zini ka tev tuvās gaismas nedeg?" blje nu nepietiek ar uzvārītu motoru vēl lampas, nu come one, trips knapi vēl sācies un jau šitādas tehniskas problēmas
Nezinu kuram bija ta ideja par negāzēto mangali, bet tā nostrādāja

Tad nu nevarējuši saganīt toslu, kaut kurš no līdzbraucējiem visticamāk, ka Juris ( tas pats kas pamanīja abas iepriekšējās huiņas) saka lai maucam iekša Mangali, nu man jau 2x nebija jāsaka gāžam iekšā

Tad pagaidām vēl biku un sākam braukt, super temperatūras turas viegli zem 90 jeeej

sastrēguma beigās menti parāda lai gaismas ieslēdzam, nu labi ka bija tālās, savādāk bēdīgi būtu

Tad braucam, sāk palikt tumšāks, autobraucēji sāk mirkšķināt arvien biežāk, priekšā menti, bet labi ka neaptur kaut uguņi griežas acīs, tad jau paliek pavisam tumšs un fūres tā žilbina ka nu, parādu - izslēdzu gaismas palieku uz gabarītiem ieslēdzu atpakaļ tālos, bet cilvēki au nesaprot ka tuvo nav, zēl protams, un bliež atkal acīs, bet nu neko esam veiksmīgi galā, noparkojam mašīnu un ballīte var sākties
Sīkāk neaprakstīšu pašu BBP un ekskursiju pa Liepāju bet varu teikt tika vienu LIEPĀJA IR ĻOTI SKAISTA PILSĒTA, un tur ir ļoti atsaucīga tramvaja vadītāja, kas teju bija mūsu gids izstāstot daudz ko noderīgu par pilsētu un vietām kuras ir vērts aplūkot, MILZĪGS PALDIES VIŅAI
Cilvēki māj un smaida redzot žiguli, sajūta - vienreizēja. Bet varbūt viņi māja un smaidīja, tāpēc, ak blakus sēdēja izskatīga blondīne? Šis bija retorisks jautājums, nevēlos saņemt par šo atbildes/komentārus
Pa dienu braukāta ar tālajiem nav problēmu, nevienam nekur nežmiedz un viss bumbās, bija doma braukt jaunu slēdžu bloku pirkt,bet tad nolēmām braukt tāpat. Taču iebraucot tumsā, kad visi žmiedz acīs prāta ienāca superīga ideja- izskrūvēt no tālajām pusi spuldžu, tipa būs kā tuvās (šeit izpaužas mans fizikas/elektronikas analfabētisms) jo tālajās gaismās viņas deg spožāk, kad ieslēdz tuvās viņas paliek takā biku blāvākas. Stari iet čut koku galotnēs, faak problēma netiek atrisināta, bet tad rodas vēl spožāka doma aplīmēt lapu ar līmlenti

Aplīmēju pusi no lampas pabraucu, fak, nekādas atšķirības, beigās nolīmēju tā, ka mazs lodziņš tikai ārā palika no lampas, un bija +/- ok, nežmiedza vairs tik traki nevienam un tikai pāris uzmirkšķināja braucot, es biju jau aizmidzis, stūrēja čoms, teica kad braukuši garām mentiem tie noskatījušies un nosmaidījuši, bet nenoturēja
Tā noritēja mūsu trips, sajūtas fantastiskas, cilvēki, kuri bija līdzās - vislabākie, izdevies pasākums ,varbūt tas final destination - BBP nebija tas pats nozīmīgākais/svarīgākais jo bija 'tiiik daudz nodzērušos cilvēku, kas nezināja kur ir viņu mājas, bet tas tripa process un pilsētas izpētē pēcāk, pelde jūrā, tas vis bija super un brauciens ar žiguli šim pasākumam piedeva tādu īpašu noskaņu.
Paldies visiem, kurus interesē mani piedzīvojumi, un apsveicu ua tagad tos, kas tiks galā ar esejas otro daļu
p.s pēc šī brauciena radās vēlam braukt vēl kaut kur, nezinu kā būs ar finansēm uz laiku, bet pirms mācību gada sākuma gribētos vēl aizšaut kaut kur, kas zin varbūt ārpus LV robežām
p.p.s Kopāt tika mēroti 930km izrēķinot vidējo benzīna patēriņu sanāca 6.8l uz 100km (aprēķināju diezgan precīzi, nu ok varam noapaļot uz 7l, bet vairāk toch nebija) jūtos priecīgs, ka tik ekonomiski sanāca, bet kā pie tik liela CO% izplūdē, var būt tik mazs patēriņš?