Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderator: Micuks

Juris
Vazists

Re: Mans VAZ-2103 [Micuks]

29 Apr 2009, 08:53

jaa! zhikus jauc un skruuvee tikai kaartiigi vechi!
kartings, šoseja, vazi utt

Micuks
Vazists
Topic Author
Automašīna: VAZ-21063
Telefons: 26737955

05 May 2009, 18:46

Vēl kārtīgākam vecim jābūt, lai ar viņu brauktu igdienā :lol:

Micuks
Vazists
Topic Author

05 May 2009, 18:46

Brīvdienas un ne tikai atkal ir kas padarīts, daudz laika pavadīts pie žika, bet padarīts manuprāt maz :roll:
Process ievilkās tāpēc, ka kamēr sameklē nepieciešamos štekerus un vadu kaut gan ir vairākas "provodkasno" dažādiem auto un arī nebija elektroshēma, kompī ir krāsainā, bet tā kā printerim tik melnā tinte drukāt nebija jēga un nevienā no grāmatām shēma nebija tā kā nācās izkost to uz vietas un man tā pat patīk jo ir tik vienkārša :D

Ir savesti kārtībā zem paneļa esošie vadi pārvienoti nemākulīgi pievienotie vadi un no jauna savilkti citi uzlabojumiem nepieciešamie un galvenais, ka pieslēgts lancera slēdzis, konkrētāk uz to pārvienotas gaismas (Gabarīti, Tuvie, tālie), virzienrādītāji, skaņas signāls, logu tīrāmais un ievilkti vadi pieslēgts uz slēdža kur paredzēts arī logu mazgājamā funkcija :D ir uzlikts cits drošinātāju panelis jo esošais bija ar apsūbējušiem un vienu izdegušu kontaktu. Vispār drošinātāju paneli domāju nākotnē pārtaisīt modernāku, bet pavaidam pietiks ar to pašu :D Vēl ir motortelpā daļa vadi ietērpti plastmasas trubiņās, plānoju visus tā izolēt.

Image
Image

Slēdžu salīdzinājums, tas ar mazāk vadiem ir oriģinālais lancera :lol:
Image

Uzliku masas slēdzi ar attālinātu vadību, to var saukt par "sikretku" pēc tam to nomaskēšu un pie reizes nomainīts arī jauns masas vads kas iet uz aķi.
Image
Pēctam tiks uzlikts arī jauns plus klemes vads un šis tas pilnveidots.

Iepriekšējā bildē var redzēt sirēnu kura arī tika uzlikta jo sāku signalizāciju uzstādīt :twisted:
Image
Image
Image

Sāku apvilkt stūri, bet pietrūka laiks :(
Te pusfabrikāts :D
Image
Image

Tas arī viss kas padarīts :roll:
Virsbūves uzlabošanas darbi konkrētāk grīdas smilšosšana ievilksies finansiālu apstākļu dēl jo kā zināms valstī dižķibele :D to atstāšu uz vēlāku laiku pagaidām darīšu ko varu bez lieliem finanšu ieguldījumiem :)

Fiat 124
Vazists

06 May 2009, 15:49

Uzliku masas slēdzi ar attālinātu vadību...
Kā tas izpaužas? Ar vadību no salona?
Un cik LS tāda manta maksā?
Laba doma par to slēdžu nomaiņu no Lancera-tomēr modernāk :D
Jā, un signalizāciju ar vajag-nav jau gluži BMW X5, bet zog tāpat, kaut vai lai paārdītos!
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

Micuks
Vazists
Topic Author

06 May 2009, 17:13

Masas slēdzis ir no čaikas, cik tas maksā nezinu, dabūju par darbu senos laikos :)
Tam ir tāds princips kā startera ievilcēj magnētam, ar elektro magnētu tiek ieslēgts un izslēgts, tas ir tā, ka padod 12V tas ieslēdzās, padod otrreiz un tas izslēdzās, var signālu tā vadībai likt no signalizācijas, bet es likšu atsevišķu slēdzi ;)
Slēdžus lieku ne dēļ modernuma, bet dēļ praktiskuma jo tā ir daudz ērtāk :)
Zog jau šos pat pa radio esmu dzirdējis ka nozagti žiguļi :shock:
Starp citu par signalizācijām, vectēvam sen sen nozaga zapi tad viņš uztaisīja signalizāciju, zem vadītāja beņķa bija iemontējis harpūnu kura bija piesieta trosē un trose piestiprināta pie beņķa rāmja :D darba princips tāds, ka zaglis ievāļās beņķi harpūna šim iešaujas pēcpusē un šams prom netiek, karājās trosē :D

erxxx
Vazists

06 May 2009, 20:14

ja man būtu visi vadi tik smuki salikti.

Micuks
Vazists
Topic Author

15 May 2009, 13:38

Kas padarīts, bet maz :|
Apvilkta stūre:
Image
Image
Image

Vēl jāatrod no kā uztaisīt vidu pašu bļaujamā pogu :roll:

Signalizāciju uzliku par 95%, viss strādā tik jāiemontē papildus durvju slēdži un jātrod kurš vadiņš izslēdz to kad ieslēdz aizdedzi, sīkumi, bet prasa laiku.
Nemaz nestāstīšu ko čoms teica kad ieraudzīja žiku ar signalku :mrgreen:
Image

Darba vēl daudz, bet nežēlīgi gribās izgāzt, pagaidām vēl ciešos, jātiek galā ar vadiem un jauzliek automātiskās drošības siksnu mehānismi un tad varēs kur aizbraukt papriecāties :)

Kādam nav vesels nesaplaisājis priekšējais panelis ko par saprātīgu cenu notirgot? Gribu arī atrast priekšējās durvis bez mazā vēdlodziņa, cik sapratu der no 2105 un 2107 labprāt par saprātīgu cenu iepirktu vai samainītu....... Ja kādam kas ir piedāvājams tad rakstiet PM :)

Fiat 124
Vazists

18 May 2009, 00:01

Tev automātiskās jostas ir no VAZ vai pats kaut ko meistarosi? Es jau kādu laiku meklēju jostas no 2106 VAZ-eksporta variantiem un pēc '90 gada tādas nāca! Pilno stiklu var ielikt arī parastajās durvīs, protams, no 2105 ielikt ir vieglāk tikai tad jāmaina visas durvis, jo rokturi savādāki!
Stūre gan ir labi izdevusies!!!
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

Juris
Vazists

18 May 2009, 13:56

varu notirgot/samainit 07aa durvis pret 6aa
kartings, šoseja, vazi utt

Micuks
Vazists
Topic Author

18 May 2009, 15:23

Siksnas likšu no lancera, būs divi komplekti, automātiskās ielai un sportiskām aktivitātēm citas :mrgreen: