Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, wipers

kritini
Vazists
Topic Author

dillema

25 Nov 2011, 20:05

Sveiki, loti velos pirkt zikinju 21063 ir jau noskatits un wiss sarunats, tikai tagad saku stukot vai tas bus izdevigs pasakums.
Pasam ideja motor telpa jaunas detaljas ar laiku samest, lai wiss pa smuko. bet wai sis wiss pasakums kopa bus izdevigs, jo cik zinams vaz ir diezgan vecas masinas ( neskaitot tos jaunos meslus) jo baidos no ta ka katru nedeljas nogali naksies taisit winju un teret kaudzi naudas! + ka ar talajiem gabaliem? :crazy:

ervins
Vazists

Re: dillema

25 Nov 2011, 20:19

es ar saveejo 2106 vizinos 5 gadus gandriiz katru dienu bez ipašaam probleemaam, vieniigais reizi gadaa naakas ruusu atsevišās vietaas apkarot un kaadu ielaapu iemetinaat. uzvedaas ar viņš labi ari uz taaliem gabaliem

rallyfan
Vazists
Automašīna: VAZ 21074

25 Nov 2011, 21:38

Nu ko man ieteikt!
Komforts ir vaza lielākais minuss,ja atskaita 2107 beņķus (tie ir labi)
Detaļas praktiski nemaksā neko,nu tas pats kas uzturēt kādu 1-3 golfu,vento,polo,passatu
Visam ir jāseko līdzi kā ik vienai citai mašīnai.
Iesaku palasīt sadaļu MANS VAZ,tur var palasīt kas un kā,pasmelties iedvesmu,stāstus par auto.
Katrā ziņā,izvēle Tavā ziņā vai gribi braukt ar vazu uz kuru atskatīsies vai ar kādu standarta passatu vai audi kur neviens acis atpakaļnemetīs,ja vien nebūs pārākais tjūņings vai krāsojums
P.S.Es braucu ar vazu kopš 2004.gada,nu jau man otrs auto arī ir VAZ,ir bijuši brīži,kad gribās ar kuvaldu saskaldīt to mašīnu,bet tā man tā mašīna ir bez gala mīļa!

Fiat 124
Vazists

25 Nov 2011, 22:15

Gadu, ko nobraucu ar VAZu nekādu ārkārtas remontu nebija un "uz ceļa" arī nepaliku, tiesa mašīnu pieskatiju un laicīgi remontēju kas nu bija vajadzīgs!
Ja ar tehniku esi uz "Jūs", tad gan vajadzētu kārtīgi izvērtēt izvēli, nav jau tā, ka bieži plīst, bet ir visādi sīkumi, kur roka jāpieliek un zināšanas tehnikas jomā noder!
Arī ne visos servisos grib remontēt VAZus un var sanākt tā, ka nomāināmās detaļas cena ir reizes divas lētāka par servisa darba izmaksām!
Vispār jau uzskatu ka VAZ jāpērk tikai tad ja skaidri zini, ka gribi tieši šo mašīnu, nevis vienkārši, kaut ko ar četriem ratiem, pretējā gadijumā var sanākt vilšanās!
Man un lielākajai daļai no ši foruma VAZ nav tikai pārvietošanās līdzeklis... ;)
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

kritini
Vazists
Topic Author

25 Nov 2011, 22:24

Gadu, ko nobraucu ar VAZu nekādu ārkārtas remontu nebija un "uz ceļa" arī nepaliku, tiesa mašīnu pieskatiju un laicīgi remontēju kas nu bija vajadzīgs!
Ja ar tehniku esi uz "Jūs", tad gan vajadzētu kārtīgi izvērtēt izvēli, nav jau tā, ka bieži plīst, bet ir visādi sīkumi, kur roka jāpieliek un zināšanas tehnikas jomā noder!
Arī ne visos servisos grib remontēt VAZus un var sanākt tā, ka nomāināmās detaļas cena ir reizes divas lētāka par servisa darba izmaksām!
Vispār jau uzskatu ka VAZ jāpērk tikai tad ja skaidri zini, ka gribi tieši šo mašīnu, nevis vienkārši, kaut ko ar četriem ratiem, pretējā gadijumā var sanākt vilšanās!
Man un lielākajai daļai no ši foruma VAZ nav tikai pārvietošanās līdzeklis... ;)
Par tehnisko dalju , sencim paprasisu padomu ja wajadszes, jo pats nobrauca ar ziku entos gadus :)
Gribas ziku jo tas ko gribu njemt ir restaurets un wnk skaists + negribu braukt ar kkadu noplukusu sud* ka letu bmw kuram motors 4x nojats.
Un lielakais + tas ka gribas pasam pielikt roku pie masinas uzfrisinasanas, pamainit kko motortelpa jaunaku un tada gara :)
p.s ta bus pirma masina

ttd
Vazists

02 Dec 2011, 10:37

kaa pirmajai mashinai nebuus ne vainas. Tapat pirma mashina parsvaraa tiek sanjurciita, neuzpaseeta utml. Bet tev jaareekjinaas, ka Vaz ir eedeliigi aparaati. Apmeram 10-12 pilsetaa jareekjinaas. Nebuus nekads 1.8 augjiks, kursh pilseta rij ap 8iem, 9iem litriem. Un rwd vienritenis ziemaa, it iipashi pirmajaa ziemaa, buus diezgan paliels stress. Bet nekas - pieredze vismaz buus.

Atvainojos - rakstu no telefona, tadelj nav garumziimju.

rallyfan
Vazists

02 Dec 2011, 13:33

Par ēdelīgumu gan es Tev negribētu pekrist.
10 litri pilsētā un 7-8 pa šoseju nav nekas traģisks!

un pakalas piedziņa ziemā ir pats labākais! :brauc:

wipers
Vazists
Automašīna: VAZ 2103

02 Dec 2011, 14:29

Man pirmā mašīna bija un joprojām ir Žigulis ;) tiesības dabūju septembrī (ne jau šajā gadā ) pie mašīnas tiku janvārī, pirmā ziema-pirmās ugunskristības, jo pirmais autiņš +RWD. Tā ziema bija neaizmirstama, benzīns 0.5Ls litrā, kartingu trase blakus kojām. Biški satraumēju pret sētu pakaļējo spārnu, bet tas tika momentā novērsts. Nu bet es attiecīgi nevienu līkumu pilsēta nebraucu kā autoskolā mācija, bet sānslīde :brauc: Nav tā, ka lepojos ar to, ka bez pieredzes tā braukāju apkārt, bet tas, ka Tu pirms tam esi autinju veselu gadu kopā ar senci taisījis un tad vari baudīt augļus ir neaprakstāmi :angel: Arī pieredze ko ieguvu tajā ziemā noderēja un noder ar vien, kad sēžos pie stūres, reizēm pat šīs iemaņas ir glābušas no kreša.
Par detaļu lūšanu
Pirmajā ziemā nedēļu pēc skates nolūza ūdenssūkņa skriemelis, kas pie kojām sniegot sniegam tika nomainīts, spīdinot gaismu ar mobilo telefonu. Tad jau gadus vēlāk tika braukts uz BBP un sakusa gaismas slēdzis un bija tikai tālās gaismas. Uzkarsēju arī motoru, kur tosola vietā tika saliet negāzētais mangalis. Motorā esmu nomainījis jau trešo mierinātāju, tie man šota ilgi nevelk, katru gadu sanāk mainīt :D

Teikšu Tā, ka žigulim ir raksturs. Tu vari nobraukt 2 gadi bez mazākās problēmas un tad pēkšņi var atteikties tāda detaļa, kuru normāls cilvēks pat nevar iedomāties, ka tā var izbegties jo īpaši ka tā NESEN MAINĪTA. Detaļu kvalitāte ir zem katras kritikas, citas gadu knapi novelk (man tā bija ar stūres pirkstiem), citas man teju no ’76. Gada nav mainītas. Kas atkal parāda žiguļa raksturu 
Bet varu apgalvot, ka viss ko esmu iemācījies par auto (un nu Jau vairs ne tikai par vazu) ir tieši tādēļ, ka man ir vazs, kuru pats skrūvēju, jo protams no sākuma viss tika darīts ar senci, bet kad vienam pašam vajadzēja darīt, secināju, ka neko neatceros. Un tikai tad sākās patiesais auto izzināšanas ceļš.
Kā fiat 124 minēja VAZ’s nav tikai transporta līdzeklis, tiem, kas ir šajā forumā tas ir daudz, kas vairāk. Kā minēja arī rallyfan, reizēm uznāk tāda dusma, ak gribas iemest dankrotu stiklā, bet tad tas atkal pāriet.

Ar Vazu ir tā, ka piedzīvojums sākas nevis tad kad Tu sāc braukt uz kādu pasākumu vai esi jau atbraucis, bet gan tad, kad Tu iedomājies bar braukšanas faktu kā tādu. Jo žigulim tajā dienā var uznākt sajūta, ka viņš negrib nekur braukt un vnk nelekt bez manāma iemesla, pēc kāda laika pielekt kā nekas nebūtu bijis un šī problēma vairs nekad neatkārtoties.
Apdomā labi vai Tu esi gatavs iesaistīties piedzīvojumā, kas saucas „Ekspluatēt žiguli”. Bet ja to nolemsi to darīt, Tu jutīsi, ka vārds „braukt” tavā leksikā iemantos daudz plašāku nozīmi, Un katra reize pie žiguļa stūres būs mazs piedzīvojums reizēm pat pārdzīvojums. Taču pozitīvā uzmanība, kas nāk no citiem vadītājiem/gājējiem ir neaprakstāma. Domāju ne tikai es varu minēt daudz jo daudz piemēru, kad cilvēki fotografē, māj. S klases merša vadītāji pamāj , 7. Bumers brauc aizmugurē neparasti lēni un atskatoties atpakaļskata spogulī redzi, ka viņš pamāj ar galvu un parāda (rock)......

edijs
Vazists

02 Dec 2011, 14:41

Jāpiekrit rallyfan, nav jau tas patēriņš nemaz tik traks, ja normals karburators, un ar aizdedzi viss kartiba. Salīdzinot ar manu otru auto, braukt ar žiku ir par sviestmaizi, bendzīna ziņā, braucot normali uz tiem pašiem 100km/h :d Uz sosi 7-8litri, pilsēta(cik nu tā liepāja pilsēta) ne diži vairāk,, nu varbut tie 10l ira.
Priekš pirmā auto nav ne vainas itkā, ja sencim vel ir bijis un tas zina,kā jaskruve un neliedz padomu, tad vispar nav problemu.
Ja negribi neko skruvet un triekt tikai,tad viennozīmīgi 2.golfs tie ir jataisa tikai uz skati :D
Vaz 03

rallyfan
Vazists

02 Dec 2011, 15:00

Nu Wipers uzrakstīja vnk perfekti :draugi:
un tā nu tas ir,ka reizēm mēdz noplīst tāda detaļa,par kuru tiešām normāli nevar aizdomāties,ka kas tāds var notikties!
arī tas,ka brauc brauc gadus bez šaizēm un tad pēkšņi še Tev!Kā man bija ar ģenģera releju,jaunu ieliku,apaļu gadu gāja čotka kā pulkstenis 14V a vienā dienā hops pirms braukšanas aizskrēja kosmoss ne pabrauk ar tādu nekā,lai nenodedzinātu visu,kas spīd!

un atceros savu pirmo ziemu ar vazu,vazam naudu puslīdz dabūju,sencis pielika,bet riepām nesanāca...bija labas vasarenes ar tām arī braukāju visu ziemu Liepāja Ventspils Liepāja uz skolu,ok bija tad baigais ledus vienu vakaru,nu pabraucu uz 70,tad jau piešāvās un bija ok,tikai nevarēja baigi braukt nost no ceļa :D
eh pirmais auto :thumbup: