Tas, ka te joprojām ir bardaks ir tiešas padomju savienības radītās sekas, cilvēki ar tā laika domāšanu, cilvēki ar tā laika domāšanu, kuri norāvās no ķēdes tiekot "pasaulē" kur var to ko iepriekš nevarēja! tas viss ir tikai tāpēc! Bet ja mēs būtu palikuši Krievijas sastāvā būtu tas pats bardaks un milzīgā korupcija kas ir tur un droši vien mēs abi būtu aizsūtīti karot, kur Čečenijā
Es kādā ziņā par Eiropas savienību nēsmu sajūsmā, bet te ir viena liela nianse, ka mūsu politiķi (auguši padomju savienībā) to visu pagrieza sev par labu ja runā tieši par Jelgavas cukuru, bija noteikts ierobežojums ražošanai, bet viņi likvidēja rūpnīcu, lai iegūtu sev labumu! un te ar ES sakars mazs, tāpat arī citās jomās.
Padomju savienībā labi bija tiem kam patika, ka viņu dzīvi saplāno citi, viss ir nolikts priekšā pa plauktiņiem un pietiek ar to ko iedod! Bet radošiem cilvēkiem tas bija murgs, citi spēja kā daudz maz izsisties, citi spēja, bet viņus "nosēdināja atpakaļ", bet citi to visu neizturot nodzērās. Un kā pats zini tajā laikā bija milzīga cenzūra visās jomās, cilvēki tika kontrolēti un ierobežoti. protams bija arī labas lietas, man pašam ir dalītas jūtas. Bet nu pamatā kā jau pierādījās tā sistēma nevarēja ilgstoši eksistēt.
Tās pasaules valstis, kuras nebija padomju savienībā savā attīstībā ir pārākas par Krievīju, kaut gan it kā Vācija zaudēja otro pasaules karu, no tās izveda metālus arī dārgmetālus, rūpnīcas ar visu aprīkojumu,dimantus, gleznas un citus resursus, pusi savāca USA otru Krievija, bet Vācīja šodien ir nesalīdzināmi attīstītāka par krieviju un te nav runa tikai par bruņojumu, bet galveno kārt sociālā jomā, Vācijā un citās attīstītās valstīs cilvēks ir svarīgāks. Paskaties cik citās valstīs kā USA, UK, Vācija, Dānija, Norvēģija, Zviedrija, Francija un gan vēl kādu aizmirsu, paskatis cik daudz cilvēku tur ir ar sliktu veselību un sliktiem zobiem un tad salīdzini ar bijušām padomju savienības valstīm! protams tie cilvēciņi nav vainīgi, ka dzīvo trūkumā.
Starp citu, reāls fakts, "RRR" saražo plānu, bet vēl nav mēneša beigas, izved produkciju pagalmā (radio aparātus un citu elektrotehniku) un ar būldozeru pa virsu, ražo tālāk
Redzu, ka Tu vienkārši nezini, bet Latvijas pirmskara ražošana nav izdomājums, paskaties arhīvus vai vismaz LV dok, filmas!
Daudzi Ulmaņlaiku ceļ debesīs, bet es esmu studējis vēsturi un nemaz par to nēsmu sajūsmā, tur politiķi bija tāpat cilvēki ar savām kaislībām un tieksmes pēc varas, bet bija ražošana, būvējās ceļi, cēlās skolas, utt...
Un par mūsdienu ražošanu, tas naf fufelis arī par šo Tu vienkārši nēsi informēts, bet tāda ir un priekš Latvijas mēroga nav slikta, protams vienmēr var būt labāk! Man sievas radinieks nodarbojas ar mēbeļu ražošanu starptautiski, reāli 90% iet uz ārzemēm, uzņēmumā ir daudz miljonu apgrozījums.
Latvieši tā 100% saimnieki nav

par tiem izbraukušajiem, iedomājies, ja viņi visi būtu LV un piedalītos satiksmē, kādi korķi būtu tad?

bet tādi ekonomiskie migranti vienmēr ir bijuši un visur.
Ir ne pat tēmu, bet kā vēlāk centīšos šo nodalīt uz citu tēmu vai pļāpu sadaļu.