Nu par pedejo teikumu sheit es tev pilnigi piekritu. Ari es esmu tads, kursh neshkir cilvekus pec tautibas. Bet frazes-sunu valoda vai normala valoda var rinat tikai kropli, kuri neciena netikai latvieshus, bet vispar aplartejus. bet ari no otras puses nak lidzigas frazes-krieveli, brauc uz krieviju, okupanti, urlas un t.t. Un kad es no pabrika dzirdu, ka vinam ir merkis asimilet sheit dzivojoshus krievus un partaisit vinus par latvieshiem, gribetos vinam iesplaut purna. Vinsh, budams augsta ranga amatpersona aizmirsa Satversmes 114. punktu: Personām, kuras pieder pie mazākumtautībām, ir tiesības saglabāt un attīstīt savu valodu, etnisko un kultūras savdabību. Pats runaju ar cilvekiem latviski, un cienu tos, kuri nak preti un runa krieviski ar tiem(parsvara vecos gados cilveki), kuri neparvalda latvieshu valodu. Uzskatu, ka valodas zinashana vienmer ir tikai pluss. Latvijas suverenitatei, tautai un latv. valodai nekas nedraud un labi, ka ir tadi cilveki, kuriem nav loti principiali kada konkretaja situacija, kada valoda runat.
Labi, pietiek sheit runat par tam lietamKatram savs viedoklis un negribas nevienu aizvainot. Jo tomer mes esam pirmajam kartam Vazisti un tas mus apvieno
Nu šajā ziņā es cienu Tevi, Andreju, Mišu, kuri māk un runā

Bet ar valodu kopumā, daudziem latviešiem ir tāds viedoklis par to braukšanu prom dēļ vairākiem faktoriem, pirmais ir attieksme, cilvēki nodzīvojuši Latvijā visu mūžu 50-70gadus, bet valodu nemāk, tam protams ir vairāki iemesli, kurus tagad neuzskaitīšu, vēl tie, kuri ir dzimuši un nemāk un tas ir viens no iemesliem, kas rada šādu attieksmi no Latviešu puses!
To situāciju kāpēc tie cilvēki nemācās es saprotu, bet ir jauna valsts, jauni likumi, ja grib dzīvot tālāk ir jācenšas sevi attīstīt izglītot, tie cilvēki, kuri grib iegūt labu izglītību, labu darbu nākotnē mācās visu kas var noderēt arī tās valsts valodu, kur dzīvo. Pats piemini minoritāti, kurā pasaules valstī minoritāte savu valodu grib izcelt kā otru valsts valodu? ok skaidrs, ka te bija cits mērķis un minoritāte nemaz nav tik liela minoritāte.
Kurā valstī var iegūt pilsonību nezinot valodu? kurā valstī var cerēt uz līdzvērtīgām sociālām garantijām un darba tirgu nezinot valodu? Pie mums pilsonību iegūt ir ļoti viegli, paskaties kā Austrālijā piemēram, USA.......
Čoms kuru minēju strādā Vācijā, metina tankus, tur daudz kolēģi Krievu tautības, kuri nemāk valodu un viņiem iet ļoti grūti, bet čoms viņiem palīdz, lēnam sāk apgūt.
Kā minēju, vēlāk iztīrīšu sadalīšu šo visu