Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, wipers

edpuik
Vazists
Topic Author

VAZ remonts

12 Oct 2009, 19:38

Sveiki.Esmu te jauniņais,bet gribētu,lai padalaties pieredzē ar to cik bieži jums te katram ir jāremontē
savs spēkrats? Kādas ir populārākās slimības?Vai varat droši paļauties un maukt kādā >600 km ceļā? :eh:

Admiral
Vazists

Re: VAZ remonts

12 Oct 2009, 20:28

Nu diezgan daudz km priekš pirmās reizes. Galvenais, lai ritošā būtu ok. Ja plīsis kkas no elektrības, dzesēšanas vai degvielas sistēmas, varēs vsm pavilkt.
Tā jau grūti teikt, kas pa ceļam var nokrist, pazust, izdzist uttt. Nebūtu pa sliktu, ja paņemtu kādu lieku ventilatora siksnu, kādu litru bremžu eļļas, hermētiķi gumijas caurulēm. Pilnu bagāžnieku piekraut nevajag, bet atslēgu komplekts (vent. siksnas maiņai vajag muciņu uz 17), striķis, tukša 5l plastmasas kanniņa, trīssturis, perenoska, drošinātāji un uzlādēts mobiļņiks derētu gan.

Traktorist
Vazists
Telefons: 26714531

12 Oct 2009, 22:15

Viena no popularakajam slimībam manejam auto ir tukšgaitas zudums( tīri ozona slimība). Braukt bez remonta varu diezgan talu, 8 000 km praktiski bez problemam. Protams, laicīgi taisu apkopes, sekoju lidzi tehniskajam stavoklim.

genzo
Vazists

02 Nov 2009, 11:42

sveiki!
es te vispār jauniņais!!!

man laukos stāv, nu pāris gadus nebraukts, vaz 2103...ir rūsa un prasās pēc pārkrāsošanas...(bet tas tā, jo pats ar to nodarbojos no darba brīvajā laikā)

man jautājums tāds remontu sakarā - cik finansiāli panesams ir šis modelis, kādas ir parastās slimības utt!?! kādā cenu amplitūdā ir ritošās detaļas, bremžu sistēma?!

doma ir atdzīvināt šo auto, jo žēl skatīties kā rūsa pamazām uzveic viņu :eh:
motors viņam ir bijis pēc kapitālā un tgd tik tā labi piebraukts... :thumbup: tāpēc vien negribas nolaist viņu... :angel:

Admiral
Vazists

02 Nov 2009, 12:09

Pirmais, ko izdari, iestum autiņu kādā garāžā, savādāk pavisam drīz nebūs neviens bleķis, ko nokrāsot un pie kā pieskrūvēt tās jaunās detaļas!
Ja vēl trešā žika un trešā bembja krāsošanas izmaksas varētu būt līdzīgas, tad par detaļām tas nav salīdzināmi. Bieži vien žiguļu detaļas sludinājumos ieliktas uz svara, tas ir, viens spainis ar detaļām - piecītis, ja ņem divus spaiņus, tad astoņi pa abiem. Tgd daudzi tīra savas garāžas. Tā apmēram. Veikalā, skaidrs, ka dārgāk.
Tev vsp jāsaprot, kas tai mašīnai neiet, kas konkrēti jāmaina. Neviens jau nepateiks, cik maksā bremžu sistēma, tur ir tik daudz dažādu lietu, jāskatās, kas nerubī (cilindriņi nekustās, zūd eļļa, kolodkas faktiski neskaitās, šļauciņas sasprēgājušas utt).
Katrā ziņā ieliec kādas bildes.
Ja motoram bijis kapitalka, tātad noskrējiens bijis paliels, tātad arī visi mezgli ir tik pat daudz kalpojuši un, ja nav sekots visam pakaļ, tad Tev būs, ko pacīnīties.
Veiksmi darbos un iemet foto

genzo
Vazists

02 Nov 2009, 12:47

Pirmais, ko izdari, iestum autiņu kādā garāžā, savādāk pavisam drīz nebūs neviens bleķis, ko nokrāsot un pie kā pieskrūvēt tās jaunās detaļas!
nu ar to garāžu tgd ir kā ir, jo man tgd garāžā stāv pajaukts Audi 80 B3, kas gatavojas krāsošanai...tā kā kkas jādomā, lai žiku paglābtu...
nu bremzes žikam labas...kgan kad sāk biežāk un intensīvāk kustināt, tad būs jāmaina gan priekšā, gan pakaļā...
viena lieta, kas pagaidām pie vainām pieskaitāma, ir tā, ka reizēm ieķeras sajūga cilindrīts, kad izspiež sajūgu...palienot apakšā un bik piebakstot, šis viegli atiet atpakaļ...
vakarā pačolēšu mājās, vai nav kāda bilde, tad ielikšu!! ;)

p.s. - caur kādu serveri bildes var ielikt?! inbox, fotki vai kāds cits?! :?:

genzo
Vazists

03 Nov 2009, 17:08

tur tālāk aiz Audi redzams žiks...švaki, bet tomēr, pagaidām nav labākas bilžas :oops:
Image

melnis
Vazists

03 Nov 2009, 18:22

Man vairāk tas žigulis izskatās pēc 06, jo ap lukturiem ādas nedabiskas kompozīcijas, nevar īsti pateikt, bilde tā bik neskaidra. Ak jā baigi sabijos ieraudzījis to sarkano izjauktu, domāju, ka jau žiguli esi izārdījis :D

genzo
Vazists

03 Nov 2009, 19:08

Man vairāk tas žigulis izskatās pēc 06, jo ap lukturiem ādas nedabiskas kompozīcijas, nevar īsti pateikt, bilde tā bik neskaidra. Ak jā baigi sabijos ieraudzījis to sarkano izjauktu, domāju, ka jau žiguli esi izārdījis :D
a iespējams, ka tas arī ir 06, jo pats viņus diezko neatšķiru :oops: un neesmu arī pētījis, bet tgd pievērsīšos viņam, lai neiet postā... :roll:
tas apārdītais mans B3...tgd jau skats tīkamāks, tikai jāpārkrāso viss un jādzen uz TA :roll:
Image
sorry pa nelielu offtopic :shifty:

melnis
Vazists

03 Nov 2009, 19:28

6 ap lukturiem iet kāda uzlika, 3 apkārt lukturiem iet vnk reste.