Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

Rafalskis
Vazists
Topic Author

Problēma

12 Jan 2010, 15:57

Tātad pirms kāda laika nopirku vaz 21061 ar 1.5 dzinēju ar Solex karburātoru. [3gadi zem klajas debess stavējis teh izgaja bez prob]

Problmēma ir tur kad motors dabujis savu normālo t° vinjam kad spiez mizā viņš pilnība negrib iet taka mirst nost un taka ar mocibam velkas uz prieksu bet kad nomet nedaudz tad kaucik labak sak darboties dzinējs.

Un pagajušo sestdien vnk nomira,un ar starteri nelec bet ievelkot lec, pēctam itkā braucam vis normali. tikai viņš nelec... :crazy: :crazy: :crazy:

nespēju sapraast kur problēma.

[1. Varbūt jatīra karburators? ]
[2. Vai ari jaregule???]

:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Vaz 21063 1.3 / Audi 80 b2 1.8 / Vaz 21061 1.5/Audi 80 GTE 1.8

Rūsa ātrumu nemazina!

Traktorist
Vazists
Telefons: 26714531

Re: Problēma

12 Jan 2010, 22:07

Paskaties no sākuma kā izskatas sveces un gaisa filtrs. Iespējams kā trekns degmaisījums, un sveces būs melnas. Tadu lietu kād pedalīs gridā un motors neiet, bet bišķiņ atlaižot strāda kā vajag, bija pamaniis Ozonam, par solex vēl nedzirdēju.
Kād lec tikai ar vilkšanu, tad vai nu pašvaku griež starteris, vai arī iespejams ka aizdedzes atslegai kontaktgrupa izdilusi- startešanas brīdī nav sprieguma uz spoles.

Fiat 124
Vazists

13 Jan 2010, 12:18

Vai tad
''Solex" karburatori nav 2108 VAZiem?
Vainas var būt diezgan daudz sākot ar aizdedzes sistēmu un beidzot ar karburatoru!
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

Rafalskis
Vazists
Topic Author

13 Jan 2010, 15:29

Paskaties no sākuma kā izskatas sveces un gaisa filtrs. Iespējams kā trekns degmaisījums, un sveces būs melnas. Tadu lietu kād pedalīs gridā un motors neiet, bet bišķiņ atlaižot strāda kā vajag, bija pamaniis Ozonam, par solex vēl nedzirdēju.
Kād lec tikai ar vilkšanu, tad vai nu pašvaku griež starteris, vai arī iespejams ka aizdedzes atslegai kontaktgrupa izdilusi- startešanas brīdī nav sprieguma uz spoles.
Nav kkāda pamācība kā noregulēt to karbiņu??? No galvas skrūvēties arī nebūtu prāta darbs. [Laigan sliktaj jau arī neizdarītu. :D]

Nu ir tā, motors ir pilnīgi auksts tad vinju ar starteri var dabut pie dzīvibas un braukt,
bet tur ta prob kad vinjs uzsilsts tad vnk kkads sviests sākas tad vinjs vairs negrib dzivot.
Vai tad
''Solex" karburatori nav 2108 VAZiem?
Vainas var būt diezgan daudz sākot ar aizdedzes sistēmu un beidzot ar karburatoru!
Es tik tiešām zinu ka tas ir solex. :D
Atkal nu es jautāju domāju ka kādam arī ir tā bijis un tas populārākas vainas nosauktu, ta jau zinu ka problēma var būt viskkur! :D
Vaz 21063 1.3 / Audi 80 b2 1.8 / Vaz 21061 1.5/Audi 80 GTE 1.8

Rūsa ātrumu nemazina!

wests
Vazists

14 Jan 2010, 20:20

Varētu būt problēma aizdedzē - ja ir kontaktu aizdedze - vai ir atstarpe,vai darbojas kondensators(jābūt dzirkstelei zilā krāsā) un visbeidzot - indukcijas spole.
WESTS

ivars daugins
Vazists

22 Jan 2010, 19:12

man atkal ir taa 6 ziks vis lec ccotka gan silts gan auksts kad leeni spiezz gaazi iet zai bis bet kad strauji mirst nost visu laiku ir jaakaccaa pedaalis lai tureetos apgriezieni vareetu buut ka karbaraators ir kautkur ciet un tas ka izrauj coku un ruucina bliive kautkur ir beikta un tek bendziins garaam tas nevareetu buut pie vainas?

janissss
Vazists

22 Jan 2010, 22:04

Teikšu tikai vienu karbiķa un aizdedzes regulēšana,jo man bija tas pats bet ma draugam vaina bija tāda pati un pat nezinu kā vaina bija vārstos :nezinu:

kennys
Vazists

23 Jan 2010, 12:54

man atkal ir taa 6 ziks vis lec ccotka gan silts gan auksts kad leeni spiezz gaazi iet zai bis bet kad strauji mirst nost visu laiku ir jaakaccaa pedaalis lai tureetos apgriezieni vareetu buut ka karbaraators ir kautkur ciet un tas ka izrauj coku un ruucina bliive kautkur ir beikta un tek bendziins garaam tas nevareetu buut pie vainas?
man taa bija taapeec , ka bija viena dīzīte pa mazu un bija arii aizaugusi, ja strauji iespieda gaazi griidaa , tad momentaa nopampst, bet ja leeni spieda vai gaazeejaas tad ok. :thumbup:

hadaha
Vazists

23 Jan 2010, 21:25

Par karburātoru jāsameklē Vaz -2108[083,09,093,05,07] grāmata,tur arī būs viss par to Solex līmeņa uzstadīšanu.Tas arī varētu būt par iemeslu "raustīšanai",ja protams ar aizdedzi un visu parējo ir kārtībā...Vēl tās grāmatas var meklēt Jezus baznīcas ielā firmā Janus.Lai veicas!

krissis
Vazists
Automašīna: Mitsubishi

24 Jan 2010, 13:47

Pie nelekšanas ar starteri var būt vainīgs akumulators. Aukstu var palaist jo tik starterim jauda pietiek, bet kad uzsilst tad metāls izplešās un kompresija palielinās un starteris vairs nevar tā iegriezt lai varētu pielaist.
Bet tas protams ir tikai minējums ;)
Ko dievs nav devis to biezpiens neatsvērs ;)