Re: Jautājumi: Gaz 24
Liels paldies Ruu par atbildēm. Ātri izlasīju visu, bet noteikti būs vēl jautājumi.
-------------------------------
Ja kas, raksti, varbūt labāk PM <
lubes@inbox.lv>, jo šis tomēr ir VAZmašīnu forums
No dzinēja man visas blīves ir nākušas līdzi, blīvslēgi gan ir mazāk, bet ir kaut kādi.
Cik esmu dzirdējis uz lienes ielas varot dabūt visādus labumus priekš gaz, vaz, utt.
------------------------------
Man diemžēl vairs nav Volgas detaļu kataloga, bet atšifrēt kas ir kas IMHO mierīgi var
krievu saitos, ķipa blīvslēgu pēc tā kataloga numura utt.. Vienīgi tur gan jāprot tik
briesmīgi nīstā krievu valoda
UN par ko es biju visvairāk izbrīnīts, ka viņa ir tiešām super saglabājusies, kaut stāvējusi
10gadus, bet visas gumijas ir kā jaunas [vismaz vizuāli], trubas, blīves, blīvslēgi u:c
-----------------------------
Principā PSRS laikos un arī tagad visbiežāk problēma bija nevis detaļu, šai gadījumā
gumijas detaļu, kvalitātē, bet kvalitātes vienmērībā. No viena un tā paša ražotāja varēja
nākt gan ekselentas kvalitātes, gan draņķīgas detaļas, kādas nu sanāca

Bet nu
pārkontrolēt gumijas detaļas, īpaši stratēģiski svarīgas, kā degvielas šļaukas,
vakuumpastiprinātāja šļauku, bremžu šļaukas un taml., ir ļoti noderīgi!
Tāpēc domāju nomainīt eļļu dzinējā un izbraukt kādu līkumiņu pa teritoriju un apskatīties,
ja kas sulos tad mainīšu, bet no lieka mainīt pagaidām neredzu
--------------------------------
Tā arī ir vispareizākā metode - izrēkt, pierakstīt (!) , kas liekas aizdomīgs , un tad palēnām
"iet pāri"
var būt vēlāk - ziemā, kad uznāks dullūms sakārtot dzinēju ar kapitālo remontu. Pašam jau
nagi niez ielīst iekšā dzinējā, bet no lieka skrūvēt negribas, pie visa ja dzinējam ir
90 xxx uz spidometra.

Bet neko vairāk kā rūpniecisko defektu "izlabošanu" netaisos
darīt un baigākos performance uzlabojumus netaisos veikt - retro tak.

Tam man ir citi
aparāti un projekti.
----------------------------------
Principā jau, ja tas dzinējs ir labā stāvoklī, tad 90 000 vai 100 000 nav nekas krimināls.
Bet nu tur vajag novērtēt kompleksi - kompresija (spiediens cilindros), eļļas spiediens
utt.. Kapremonts Volgas motoram ir ķēpīga lieta, jo noteikti atradīsies 20 +1 vieta, kur
prasās uzlabot / pārveidot / nomainīt utt..
Bet principā - UZ PRIEKŠU!