Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

Shteinis
Vazists
Topic Author

Galvenais bremžu cilindrs

16 Feb 2012, 01:34

Sveiki! :)
jau pirms kāda laiciņa biju biju sācis atdzivināt savu žiguli, kurš bija nostāvejis garāžā vairāk kā 10gadus.
izjaucu, iztīriju galveno bremžu cilindru, sajūgu un darba sajūga cilindru. viss tika skaisti sakopts, nomainītas manžetes utt, visi cilindrīši smuki staigāja.

mana vaina tāda, ka uzreiz neatgaisoju bremzes un sajūgu, līdz ar to pēc diezgan liela pātraukuma beidzot ķeros klāt pie atgaisošanas, protams, bremžu galvenais cilindrs no kondensāta bija atkal ierūsējis. jaucu visu par jaunu un tīriju, bet šoreiz bez panākumiem. galvenais bremžu cilindrs negrib īsti strādāt, pusratā ieķeras un nenāk atpakaļ.
jautājums sekojoš- kas varētu būt par vainu? vai tās divas lielās atsperes varētu būt jau atslābušas? citu ideju man īsti nav.

rallyfan
Vazists
Automašīna: VAZ 21074

Re: Galvenais bremžu cilindrs

16 Feb 2012, 12:08

un kāda tā virsma pa ko manžetes slīd?smuki gluda vai jau izrusejusi ar grubuliem?

kronalds
Vazists

16 Feb 2012, 12:38

Daudz sanācis ar tiem cilindrīšiem čakarēties... vienkāršāk ir uzlikt jaunu :)

Kristians
Vazists

16 Feb 2012, 14:43

no galvena cilindra un vakumsukni ieksha biidiitaajam ir vajadziiga atstarpe laikam 0,5 - 1mm!:) Ja nav, tad nekad neatgaisosi, jo galvena cilindra virzulis neatnak atpakal tik daudz cik vajag, nevar iesuukneet ellu cilindra konturaa. Ja maini, tad vieglaak ir ar visu vakumpumpi! ;)

Shteinis
Vazists
Topic Author

16 Feb 2012, 16:52

un kāda tā virsma pa ko manžetes slīd?smuki gluda vai jau izrusejusi ar grubuliem?
smuki gluda. par laimi rūsa vēl nebija sagrauzusi to.

Shteinis
Vazists
Topic Author

16 Feb 2012, 16:56

no galvena cilindra un vakumsukni ieksha biidiitaajam ir vajadziiga atstarpe laikam 0,5 - 1mm!:) Ja nav, tad nekad neatgaisosi, jo galvena cilindra virzulis neatnak atpakal tik daudz cik vajag, nevar iesuukneet ellu cilindra konturaa. Ja maini, tad vieglaak ir ar visu vakumpumpi! ;)
paldies par info.
ir tā, ja galveno cilindru noņemu nost un ar roku to pārbaudu, tad virzuļi skuki staigā šurp un atpakaļ, bet kad uzlieku galveno cilindru atpakaļ, un spiežu uz bremžu pedāli, tad tas ieķeras.
laikam jau būs vienkāršāk uzlikt jaunu, nav tur ko čakarēties. :)

Micuks
Vazists
Automašīna: VAZ-21063
Telefons: 26737955

16 Feb 2012, 17:17

Vai tik nav izdilis!
Tur nav ko čakarēties 12-14Ls dēļ, liec tik jaunu!

Kristians
Vazists

16 Feb 2012, 20:21

paldies par info.
ir tā, ja galveno cilindru noņemu nost un ar roku to pārbaudu, tad virzuļi skuki staigā šurp un atpakaļ, bet kad uzlieku galveno cilindru atpakaļ, un spiežu uz bremžu pedāli, tad tas ieķeras.
laikam jau būs vienkāršāk uzlikt jaunu, nav tur ko čakarēties. :)

bet arī jaunu liekot ir jāievēro tā atstarpe! ;)

Fiat 124
Vazists

16 Feb 2012, 22:48

Gumijas rezerves daļas(remkomplekti) ir zem katras kritikas un PSRS laiku manžetes ir sakaltušas!
Ar to es gribēju pateikt, ka VAZam neviens nenodarbojas ar manžešu maiņu - ja tek tad liek jaunu, jo cenas ir samērā zemas!
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

rallyfan
Vazists
Automašīna: VAZ 21074

17 Feb 2012, 11:51

Gumijas rezerves daļas(remkomplekti) ir zem katras kritikas un PSRS laiku manžetes ir sakaltušas!
Ar to es gribēju pateikt, ka VAZam neviens nenodarbojas ar manžešu maiņu - ja tek tad liek jaunu, jo cenas ir samērā zemas!
+1