Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderator: Micuks

ivars_pilips
Vazists
Topic Author
Automašīna: VAZ 21063

"Vecmammas Žigulītis"

03 Sep 2013, 23:37

Viss sākās jau bērnībā, ja pavisam precīzi, tad 1989. gada 5. Augustā, pusotru gadu pēc manas dzimšanas. Tā ir diena, kad mana Vecmamma iegādājās šo brīnišķīgo VAZ 21063. Varu teikt, ka ar šo auto braucu pēdējos 24 gadu, lai gan pie stūres tikai kopš 2010. gada, kad Vecmamma izdomāja iegādāties sev citu auto - Audi A4, piebistot: "Ja jau citi var mašīnas mainīt, kāpēc gan es nevarētu!". Tā, šis auto nonāca manās rokās. Nu jau ir pagājušas 4 vasaras un 3 ziemas kopš ikdienā pārvietojos ar Žiguli, un daru to labprāt.

Bet tagad, par visu pēc kārtas:

Lūk, šis ir mans VAZ 21063 jeb "Vecmammas Žigulītis" (2010. gads)

Image

Kad Vecmamma nodeva Žiguli manā pārziņā, bija nobraukti aptuveni (1)55555 km

Image

Diemžēl sistemātisku auto fotodienasgrāmatas veikšanu sāku veikt tikai pēdējā gada laikā, tāpēc sākotnējo bilžu ir maz. Arī Vecmammai šis nebija "kulta" auto, kā tas ir mums VAZistiem, bet gan ikdienas instruments ar ko pārvietoties, līdz a to nekādas īpašās fotosesijas nav veiktas. Jebkurā gadījumā, neko garām palaidis neesmu, jo 21 gada laikā auto savu izskatu nav mainījis, cik vien piešpaktelēti sliekšni un pārkrāsotas pāris detaļas.

Kad sāku ikdienā braukt ar Žiguli, protams, nekādas kardinālas pārmaiņas vai pārbūves neplānoju un neveicu, vienkārši braucu, kad saplīsa, tad remontēju, stāvēju meistariem blakus un palēnām sāku mācīties kas lācītim vēderā.

Jāņu dienas izbraucieni, draugu vizināšana, un tīri ikdienišķa pārvietošanās.

Image

BET, kad biju nobraucis pirmo ziemu, secināju, ka tie bleķi kūst ātrāk nekā sniegs pavasarī. Pa nākošo vasaru nopiķoju apakšu, salīmēju ar epoksīdiem visu, ko varēja vēl salīmēt, un tik braucu tālāk. Bet pēc otrās ziemas rezultāts jau bija katastrofāls, un atlika tikai divas iespējas - iznīcināt ģimenes relikviju, vai ļaut tai piedzīvot otro mūžu. ES IZVĒLĒJOS ĻAUT SEV TO PRIEKU BAUDĪT BRAUKŠANU AR PADOMJU KULTA AUTO.

RESTAURĀCIJA 2012. GADS.

Tāds nu viņš, mans vaziņš izskatījās pirms restaurācijas. Bildes runā pašas par sevi.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Šādi viņš izskatās puspliks un pusjaukts. Jāpiebilst, ka sliekšņi tika pārmetināti pirmo reizi 24 gadu laikā, durvis un sāni ir bijuši špaktelēti un krāsoti, bet viss pārējais bija saglabājies neskarts. No vienas puses, stāvoklis priekš 24 gadu braukšanas nav nemaz tik traģisks, jo braukts tika gan ziemā, gan vasarā. No otras puses, nebija tālu, lai mašīna būtu pārlūzusi uz pusēm, jo priekšējā stojka un sliekšņu ribu vienkārši vairs nebija, viss bija izrūsējis.

Image

Image

Image

Restaurācija, jeb detaļu pārmetināšana un virsbūves pārkrāsošana ilga 6 mēnešus un prasīja ne mazums nervu, detaļu un līdzekļu, bet rezultāts ir tā vērts.

Image

Image

Image

Image

Image

Zikers
Vazists
Automašīna: BA3 2105

Re: "Vecmammas Žigulītis"

04 Sep 2013, 11:26

Izdarīts labs darbs! :clap:

pusautomats
Vazists
Automašīna: VAZ-21061, Golf MK3

04 Sep 2013, 14:21

Skaistulis! Man žēl noskatīties kā man kaimiņos sētā pūst šāds pats tikai zilā krāsā, esmu daudzreiz prasījis vai nepārdod, bet nekā, opis labāk skatās kā viņš pārvēršas kūdras kaudzē nekā ļaus kādam citam ar viņu braukt. :D
Kas ar Žiguli nav braucis, auto vadīt nemāk.

ivars_pilips
Vazists
Topic Author

04 Sep 2013, 14:35

Skaistulis! Man žēl noskatīties kā man kaimiņos sētā pūst šāds pats tikai zilā krāsā, esmu daudzreiz prasījis vai nepārdod, bet nekā, opis labāk skatās kā viņš pārvēršas kūdras kaudzē nekā ļaus kādam citam ar viņu braukt. :D

Paldies!
Un droši vien onkuls vēl ceļu nodokli maksā - ja nu vajag līdz tantei kādreiz aizbraukt :shh:

Alutinsh
Vazists
Automašīna: e36
Telefons: 28302495

04 Sep 2013, 17:47

:thumbup: Prieks par tiem cilvēkiem, kas arī ikdienā izmanto žigulīti! Daudzi viebjās un saka kā ar tādu var katru dienu braukt, bet redz es varu un tas sagādā prieku! Un ne jau tos mazākos attālumus braucu! :D
Vaz Vasara 2013: Ainaži - Rucava + Trase = 666km
Pretī Zelta Rudenim 2013: Skrunda - Kandava + Trase = 123km

Fiat 124
Vazists

05 Sep 2013, 11:15

:thumbup: Darbs izdarīts liels! Prieks, ka izlēmi atjaunot nevis pārkausēt naglās!
Nebūs žēl dzīt pa ziemu?!

Kur dabūji bukti jumtā!?
Mans 2101 - ĶIRSIS
Mans "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"
Divi seši viens trīsi deviņi četri nulle seši, Artūrs
Image

ivars_pilips
Vazists
Topic Author

07 Sep 2013, 20:22

:thumbup: Darbs izdarīts liels! Prieks, ka izlēmi atjaunot nevis pārkausēt naglās!

Kur dabūji bukti jumtā!?
Bukte Jumtā ir no iepriekšiepriekšējās ziemas. Sniegs uzkrita no Rīgas jumtiem. :(
Pagājušā ziema bija pēdējā ziema, kad tiek braukts.
Šovasar jau garāžā grīda nomainīta un viss sagatavots ziemas miegam. Žēl patiesībā, jo braukšana gan ziemā gan vasarā ir patīkama, tagad ziemā būšu bez auto. Bet, ja gribu saglabāt spožumu, tad pa sāls vannām nav ko braukāties.

vazohists
Vazists
Automašīna: 2102

07 Sep 2013, 21:50

Kur dabūji bukti jumtā!?
Bukte Jumtā ir no iepriekšiepriekšējās ziemas. Sniegs uzkrita no Rīgas jumtiem. :(
Pagājušā ziema bija pēdējā ziema, kad tiek braukts.
Šovasar jau garāžā grīda nomainīta un viss sagatavots ziemas miegam. Žēl patiesībā, jo braukšana gan ziemā gan vasarā ir patīkama, tagad ziemā būšu bez auto. Bet, ja gribu saglabāt spožumu, tad pa sāls vannām nav ko braukāties.
:thumbup:
Mr. GREEN

ivars_pilips
Vazists
Topic Author

14 Oct 2013, 23:06

Atjauninu statusu un sāku stāstīt kas ar Žigulīti darīts un kur pabūts.

Pagājušā ziemā, kamēr Žigulītis tika metināts tapa arī jauns salons - beņķiem pāršūts audums.

Image

Image

Image

Image

ivars_pilips
Vazists
Topic Author

14 Oct 2013, 23:46

Vasara iet uz beigām, šonedēļ Žigulīts brauks uz garāžu un tur pavadīs visu ziemu. Zelta rudens ir izbaudīts un pienācis laiks mašīnīti atpūtināt. Bet pirmstam padalos ar jums šīs vasaras piedzīvotajā.

2013. gada vasara pagāja ļoti interesanti. Kā jau pēc Žigulīša atdzimšanas, daudzas lietas tika darītas pirmo reizi (jo pirmstam Žigulis nebija atbilstošā vizuālā un tehniskā stāvokli). Tā, pirmo reizi meitenes tika vestas Vecmeitu ballītē, pirmo reizi satikos ar citiem Žiguļiem VAZ VASARĀ 2013 (daļēji piedalījos), pirmo reizi braucu uz kāzām (kā viesis).

Jāsaka, ka man patīk skrupulozi uzskaitīt un dokumentēt īpašus braucienus ar savu VAZu, jo kas zin, pēc daudziem gadiem kādam tas būs interesanti. Esmu izveidojis ari reālu albūmu ar hronoloģisku bilžu stāstu kopš kļuvu par VAZ īpašnieku. Varbūt pārāk fanātiski krāju bildes un dokumentēju faktus, bet kopš sāku to darīt, sapratu, ka vecmammai nav nevienas bildes, ko varētu pievienot albūmam. Tāpēc, kamēr es būšu īpašnieks, centīšos neko nepalaist garām, lai maniem bērniem ir interesanti ieskatīties viņiem vispār nezināmajā PSRS kultūrā (lieki piebilst, ka bērnu man vēl nav).

2013. gada pavasarī Žigulīša spidometrā nogriezās (1)77777 km cipars. Zīmīgā skaitļu kombinācija izkrita Ogrē. :Latvija:

Image

Image

Neilgi pirms dziesmusvētkiem piedalījos "Dzintara Volga 2013" 50. jubilejas pasākumā, izstādē "Padomju Sapnis". Gan jau kāds no foruma tur arī bija. Tad vēl nevienu no jums nepazinu.

Image

Image
Es un mana līdzbraucēja

Image
Citas ziņkārīgās

Image

Image
smukie dibeni

Image
Dzintara Volgas